Киев: Русия стои зад бунтовете във Франция

"Стотици граждани на Европа "са били вербувани за терористична дейност" и специално са били приемани като "фалшиви наблюдатели" на изборите в Крим и Донбас, твърди украинската служба за сигурност

Службата за сигурност на Украйна обвини руските специални служби, че участват в организирането на протестите във Франция с официално съобщение във Фейсбук. Повод за обвинението стана флаг на Донецката народна република, който френски "жълти жилетки" издигнаха на протестите в Париж.

 

https://clubz.bg/sites/default/files/userfiles/images/%D0%A1%D0%92%D0%AF%D0%A2/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6.jpg

"Руските спецслужби са в състояние да организират аналогични провокации в Белгия, Германия, Испания, България и други европейски страни", пише още в съобщението.

 

http://rusofili.bg/wp-content/uploads/2015/05/fsb.jpg

"Международните граници не са преграда за руската хибридна агресия. С мръсни методи Кремъл разрушава европейската стабилност, защото вижда в нея заплаха за себе си", отбелязва шефът на украинската служба за сигурност (СБУ) Васил Грицак.

 

http://epicenter.bg/images/news/122018/pics/1544388143.jpg

По данни на украинските спецслужби, на публикуваната във Фейсбук снимка са Сорлин Фабрис, член на аналитичния център "Катехон" и Ксавие Моро, гражданин на Русия от 2013 г. и член на обществената организация "Изток Франция — Солидарност Донбас".

"През последните години Москва упорито се опитва да постави под контрол европейските радикални обществено-политически структури. Ежегодно на территориата на Руската федерация с непосредственото организационно и финансово съдействие на руските спецслужби се провежда т.нар. "конференции на лидерите на десни европейски партии", "международни консервативни форуми", събрания на "глобалния революционен алианс", на които идеолозите на "руския свят" Александър Дугин, Сергей Глазьов и други "въоръжават" чужди представители с теорията за силово сваляне на европейските демокрации", пише още в съобщението на СБУ.

От СБУ твърдят още, че за придобиването на "революционен опит" стотици граждани на Европа "са били вербувани за терористична дейност" и специално са били приемани като "фалшиви наблюдатели" на изборите в Крим и Донбас.

"Днес същите тези радикали под знамената на т.нар. Донецка република и под ръководството на служители на руските служби вече "полагат практически изпити"," подчертават от СБУ.

"Зад гърба на протестиращите те организират безпорядък и актове на насилие във Франция. Руските спецслужби магот да организират аналогични провокации и в много други европейски страни", пише още в съобщението на СБУ.

 

 

 

Станете почитател на Класа