В Сирия са ликвидирани 23 хил. терористи

В Сирия са ликвидирани 23 хил. терористи
  • Автор:  Russia Beyond
  • Дата:  
    10.12.2018
  • Сподели:

 

От началото на 2018 г. сирийската армия е ликвидирала 23 хил. терористи, благодарение на което са освободени 387 населени места. Тази информация съобщи началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов по време на брифинг в Москва.

 

По думите на Герасимов през 2018 г. сирийската армия е постигнала забележителни резултати. Наблюдава се осезаем напредък в тактически план благодарение на участието на руските военни инструктори. Успешно са приключени операциите по освобождаването на Източна Гута, Хомс и Южна Сирия. “Там са унищожени 23 хил. терористи. От радикалните екстремисти са освободени 387 населени места”, подчерта генералът.

 

 

По време на освобождението им е следено да не бъде засягано мирното население. Винаги първо е настоявано за мирна демилитаризация чрез преговори. “Руският център за помирение между враждуващите страни играе ключова роля. По време на работата му успешно са освободени над 230 хил. души. Освен това “непримиримите” бунтовници са прехвърлени в района на провинция Идлиб и на север от провинция Алепо в град Джераблус”, поясни Герасимов.

Благодарение на преговорите над 40 хил. от вражеските бунтовници са преминали на страната на сирийската армия. Така те са предали около 650 единици различна бойна техника.

 

 

Прочетена 693 пъти

Станете почитател на Класа