Путин иска да подобри военното сътрудничество с Израел

Путин иска да подобри военното сътрудничество с Израел
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    09.12.2018
  • Сподели:

Разговорът между двамата лидери беше по инициатива на израелската страна. Путин и Нетаняху се споразумяха да работят за подготовка на нова лична среща

 

 

 

Руският президент Владимир Путин смята, че военното сътрудничество с Израел трябва да се подобрява, предаде ТАСС, като цитира телефонен разговор на президента с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

"При обсъждането на ситуацията в Сирия Владимир Путин подчерта необходимостта от усъвършенстване на руско-израелското военно сътрудничество. Подчертано беше, че скоро предстоят контакти между експерти от министерствата на отбраната на двете страни в рамките на съвместна работна група", съобщи пресслужбата на Кремъл.

 

http://static.bnr.bg/gallery/3c/3cb4aba3dbfc55219effd783c0653720.jpg

Нетаняху информира руския президент за подробностите по предприетата от Израел операция по линията, разделяща Израел и Ливан. В отговор Путин заяви, че е важно да се спазва строго резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН, при координираща роля на Временните сили на ООН в Ливан.

Разговорът между двамата лидери беше по инициатива на израелската страна. Путин и Нетаняху се споразумяха да работят за подготовка на нова лична среща.

 

 

 

Прочетена 604 пъти

Станете почитател на Класа