Шойгу готви “горещ” план

Руското министерство на отбраната планира да проведе над 4000 учения и около 8500 практически мероприятия през 2019 година. Това съобщи военният министър Сергей Шойгу, цитиран от РИА “Новости”

 

 

“2019 г. ще бъде много наситена. Планирани са над 4000 учения с различен мащаб, около 8500 практически мероприятия, свързани с бойната подготовка. Фокусът ще е върху използването на опита за използване на войската в съвременни въоръжени конфликти и обучение на командирите ефективно да решават нестандартни задачи”, каза министърът.

 

 

По думите му военното ведомство на Русия ще продължи практиката да извършва внезапни проверки на бойната готовност на войската. “Подобна форма на контрол позволява да се откроят проблемите, които не се забелязват в ежедневната дейност”, подчерта Шойгу.

На 3 декември във въоръжените сили на Русия започна зимният период на обучение на войската. Министърът на отбраната на страната отбеляза, че преди началото на новия учебен период в армията е извършена мащабна подготвителна работа. “Проведени са над 7000 инструкторско-методични и показни занятия, както и мероприятия по усъвършенстване на учебно-материалната база, подготовка на оръжието, военната и специалната техника”, допълни той. 

 

Станете почитател на Класа