Дания предлага изпращането на имигранти на отдалечен остров

До 2021 Дания иска да изпрати всички имигранти, които чакат да бъдат експулсирани, които са извършили престъпления или които не могат да напускат страната по правни ограничения, на отдалечения остров Линдхолм, разположени на няколко километра от датските брегове.


Мярката, която е част от бюджетния пакет и все още трябва да бъде одобрена от парламента, е договорена между правителството и парламентарния му съюзник, евроскептичната и антиимигрантска Датска народна партия.

 

"Те не са добре дошли в Дания и ще го почувстват", каза министърът на имиграцията Ингър Стойберг на своя Facebook акаунт.


Островът, който ще бъде под постоянно полицейско наблюдение, ще посрещне 125 души, които ще трябва да се регистрират ежедневно и ще бъдат задържани заради неспазване на правилата.

 

Малко след обявяването на предложението, за което се разпределят 100 милиона евро, DF пусна в туит видео, което показва кораб, превозваш един човек към острова.

 

Туитът бе придружен от следния текст: "Изгонени, чуждестранните престъпници нямат какво да правят в Дания. Докато можем да се отървем от тях, ги преместваме на остров Линдхолм, в залива Стеге, където те ще бъдат принудени да прекарат нощта. А полицията ще има 24 часа в денонощието. Отлично! "

Станете почитател на Класа