Учен от НАСА вярва, че извънземните вероятно вече са посетили Земята

НАСА все още не е намерила окончателно доказателство, че има извънземни. Въпреки това, в една неотдавнашна статия, учен от американската космическа агенция вярва, че е възможно да сме били вече посетени от тях, тук на Земята.

 

В своя доклад, Силвано Коломбано, професор в университета и изследователския център на НАСА Еймс, теоретизира, че интелигентен извънземен живот може да е останал незабелязан на планетата за очите на хората. Това се дължи на ограничената представа, която имаме за него, защото може да е различен от традиционните начини на живот, към които е привикнало човечеството.

 

Ученият подчертава, че целият ни подход към търсенето на интелигентен извънземен живот може в действителност да ни пречи да го открием, като добави, че трябва да "преразгледаме дори и нашите най-съкровени предположения."

 

В един от своите постулати, Коломбано засяга популярната идея, че интелигентните цивилизации трябва да се основават на въглеродна химия, предвид широкото присъствие на този елемент във Вселената и неговата решаваща роля за произхода на живота.

 

"Аз просто искам да отбележа факта, че интелигентността която търсим и е избрала да бъде намерена (ако все още не го е направила), абсолютно може да не е произведена на основата на въглерод като нас", твърди ученият.

 

Той също предполага, че извънземните може да са открили технология, която хората още не разбират, но която прави възможни задачи като междузвездното пътуване: "Ако се приеме нов набор от предположения за това какви форми на интелигентност и по-добра технология може да срещнем, някои от тези явления биха могли да се съчетаят със специфични хипотези и бихме могли да започнем сериозно изследване", предполага той.

 

Той твърди, че технологията, каквато я познаваме, започва да се развива преди около 10 000 години и много от основните научни методологии, на които се основава настоящото ни разбиране за Вселената, се появяват през последните 500 години.

 

"Можем да приемем, че бихме могли да имаме истински проблем при прогнозирането на технологичното развитие, дори по време на следващите 1000 години, да не говорим за 6 милиона пъти повече!".

 

Коломбано завършва документа, искайки технолозите да изследват областта на "изкуствения интелект и еволюционните роботизирани системи". Той също така призовава научната общност да се задълбочи в големия брой съществуващи доклади за НЛО и други извънземни явления, тъй като не могат да се "обяснят или отрекат" тези наблюдения.

Станете почитател на Класа