WhatsApp ще спре да работи от 1 януари за някои телефони

От 1 януари 2019 г. потребителите на определени телефони и операционни системи отпреди години, ще срещнат проблеми, които биха могли да ограничат или дори да направят ползването на "WhatsApp" невъзможно.

 

Както бе посочено от услугата за мигновени съобщения на нейния уебсайт, например тези, които притежават Nokia с операционна система S40, ще може да използват WhatsApp на устройството си само до 31 декември тази година.

 

Освен това, компанията казва, че устройствата с операционна система Android 2.3.7 или по-стара версия ще може да използват WhatsApp до 1 февруари 2020 г., като тази дата е ограничение и за потребителите на iPhone с операционна система версия 7, или по-ранна.

 

Услугата за съобщения предупреждава, че може да не се създават нови или да се верифицират вече съществуващи акаунти на тези платформи, които биха могли да "спрат да изпълняват по всяко време", някои от функциите на WhatsApp.

 

В замяна на това, потребителите с Android устройства с OS 4.0, iPhone с версия iOS 8 или Windows Phone с OS 8.1 или по-нови версии на тези системи, могат да бъдат сигурни, че WhatsApp за сега ще продължи да работи на 100%.

Станете почитател на Класа