Необикновено искане на "Ел Чапо" Гузман преди делото в американски съд

Хоакин "Ел Чапо" Гузман изрази своето желание да прегърне за кратко съпругата си Ема Коронел преди началото на процеса, насрочен за 13 ноември в Ню Йорк, САЩ.

 

Искането беше направено във вторник от неговите адвокати: "Ние искаме съдът да разреши този хуманитарен жест", пише защитата на "Чапо", според вестник Ел Универсал.

 

В писмо, изпратено до съдията по делото, юристите поискаха да му бъде позволено да поздрави съпругата си с прегръдка "за няколко секунди".

 

Правната защита на "Чапо" гарантира, че психическото и емоционално здраве на наркотрафиканта е нарушено, заради строгия тъмничен затвор, в който се намира, като гарантира, че контактът с неговата съпруга "няма да застраши сигурността".

 

Гузман, на 61 г., се смята за най-големият трафикант на наркотици в света, ръководил десетилетия картела "Синалоа" - престъпна организация, която разпростира мрежата си в 54 страни по света.

 

След екстрадирането му от Мексико през януари, той в момента е звездата на най-голямото дело за трафик на наркотици в историята на САЩ, което се свързва с изтезания, отвличания, дистрибуция на стотици тонове наркотици и минимум 20 убийства.

Станете почитател на Класа