Революционен мобилен телефон на Samsung със сгъваем и нечуплив екран

Южнокорейската компания Samsung представи своята гъвкава екранна технология Infinity Flex Display на конференция на разработчиците, проведена в град Сан Франциско (САЩ).

 

Прототипът на сгъваемо устройство, базирано на тази технология, бе показан от вицепрезидента на компанията по маркетинг на мобилните продукти Джъстин Денисън.

В таблетeн режим утройството има 7,3 инчов екран, който може да бъде сгънат, за да изглежда като нормален мобилен телефон, побиращ се в джоба. Интерфейсът на устройството, One UI, автоматично се приспособява към размера на екрана.

 

Показаната апаратура в момента е само прототип. Компанията очаква окончателната версия да бъде готова догодина.

 

Samsung също обяви, че неговите специалисти работят в тясно сътрудничество с разработчиците на операционни системи Google и Android, за да създадат минималистичен потребителски интерфейс.

 

One UI показва цялата важна информация в долната част на екрана, така че да е удобна за използване с една ръка. За внедрената версия има функция, наречена "мулти-активен прозорец", която позволява изпълняването на три приложения едновременно на същия екран.

 

Засега останалите характеристики на това бъдещо устройство не са обявени, нито е насрочена датата на пускане на първия сгъваем смартфон на Samsung. Според Денисън производството на дисплеите на Infinity Flex Display ще започне "до няколко месеца".

 

Технологичният гигант не е единственият, който работи върху сгъваеми устройства. Фирми като Huawei, Lenovo, Xiaomi и LG вече обявиха подобни планове.

Станете почитател на Класа