Бил Гейтс представя футуристична тоалетна, която работи без вода

Бил Гейтс представя футуристична тоалетна, която работи без вода
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    08.11.2018
  • Сподели:

Американският милиардер и съосновател на Microsoft, Бил Гейтс, представи в Пекин (Китай) тоалетна, която не ползва вода или канализация, съобщава Ройтерс.

 

Устройството, което извършва превръщането на човешките отпадъци в торове, използвайки химикали, е резултат от години на развитие и е готово за пускане на пазара, съобщи Гейтс.

 

Говорейки по време на изложбата "Reinvented Toilet Expo", посветена на тоалетните, предприемачът каза, че следващата стъпка ще бъде популяризирането на концепцията сред производителите.

 

Гейтс сравнява прехода от традиционните тоалетни към без-водните модели, с разработването на технологии в средата на 70-те години, когато се появи Microsoft.

 

Според милионера, методът на химическо преобразуване на екскрементите ще се разпространи в домовете по същия начин, както компютрите, преминали от гигантски машини до автономни устройства.

 

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" инвестира 200 милиона евро в продължение на седем години в проекти за преобразуване на човешки отпадъци във вода и торове.

 

Гейтс подчерта, че лошата хигиена е причина за годишната смърт на половин милион деца и допълнителни разходи за здравеопазване от 233 000 милиона долара, съобщава "Блумбърг".

 

За да подкрепи думите си, милиардерът представи чаша, която според него може да съдържа 200 милиарда ротавирусни клетки, 20 000 милиона бактерии Shigella и 100 000 яйца на паразитни червеи.

Прочетена 227 пъти

Станете почитател на Класа