Боинг, след инцидента в Индонезия, предупреждава операторите за опасност в новия си самолет

Боинг, след инцидента в Индонезия, предупреждава операторите за опасност в новия си самолет
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    08.11.2018
  • Сподели:

Компанията Boeing ще изпрати предупреждение за сигурност на всички авиокомпании, които използват новите самолети 737 MAX.

 

Изявление, публикувано на уеб сайта на авиационния производител, информира, че документът ще съдържа инструкции, които обясняват как пилотите трябва да действат в случай на грешка в сензорите на самолета. В този контекст, компанията предоставя данни от изследвания на Националния комитет по безопасност на транспорта на Индонезия, които показват, че Боинг 737 MAX 8 на авиокомпания Lion Air, разбил се с 189 души на борда, е получил грешна индикация от един от своите сензори.

 

От своя страна анонимен източник каза за "Блумбърг", че това е документ, който предупреждава, че този модел самолет може да влезе в пикиране, поради грешни индикатори на системата за наблюдение на полета. Според този източник самолетът може да снижи носа, когато бъде открита възможността за задържане.

 

На 29 октомври самолетът на индонезийската авиокомпания Lion Air, следващ по вътрешен маршрут между Джакарта и Пангал Пинган, се разби 13 минути след излитането му. Нямаше оцелели. Катастрофиралият Boeing 737 MAX 8 едва е имал два месеца работа.

Прочетена 205 пъти

Станете почитател на Класа