Уолстрийт с най-лошия си ден от месеци

Масивна разпродажба на технологични акции в сряда беляза най-големия спад от повече от осем месеца на американския фондов пазар, със загуби на Nasdaq, S & P 500 и Dow Jones съответно от 4,1%, 3,3% и 3.1%.

 

Няколко анализатори приписват този феномен на скорошния скок в доходността на щатските облигации, които поставиха под въпрос високите оценки на акциите на Netflix, Amazon, Apple и Facebook, и се съгласяват, че спадането съответства на "корекция" на пазара, най-вероятно с 5 или 10%.

 

"Това не е икономическа история, икономиката е силна, а безработицата в САЩ е най-малката от няколко години", коментира пред Ройтерс Трип Милър, партньор в Gullane Capital Partners. "Когато лихвените проценти се повишат, те могат да хвърлят студена кърпа върху прегрята икономика и това е, което изглежда, че се случва сега", казва Санди Вилере, портфолио мениджър във Villere & Co.

 

По-рано бившият американски конгресмен Рон Пол заяви, че неотдавнашното увеличение на доходността на американските съкровищни облигации, които са достигнали своя връх за седем години, е прелюдия към икономическа катастрофа, която ще доведе до 50% срив на фондовия пазар на САЩ.

Станете почитател на Класа