"Най-големият балон в историята"

Неотдавнашният скок в доходността на американските съкровищни облигации показва, че страната се движи към потенциална рецесия и то с все по-бързи темпове. Това посочва бившият републикански конгресмен Рон Пол, който заявява, че скоро ще има 50% спад на фондовия пазар в САЩ.

"Наближаваме ужасяващо. Бих се изненадал, ако през следващата година не всички са съгласни с това, което казвам", каза пенсионираният политик пред CNBC.

Коментарите на Пол, бивш кандидат за американски президент, се появяват след като доходността на държавните облигации достигна своя връх от седем години, което от своя страна беше съпроводено от опасения за възможно увеличение на инфлацията.

"САЩ няма да могат да удържат своята империя и ще имат внезапен и катастрофален край като СССР". "Когато валутата е напомпана, лихвените проценти са изкривени, живее се извън възможностите и се харчи твърде много, трябва да има корекция", каза републиканецът.

Той призна, че предишните му прогнози за рецесия не са се изпълнили. Въпреки това той каза, че няма начин да се предотврати следващата икономическа катастрофа и въпреки че не посочи приблизителна дата за настъпването й, увери, че това е само въпрос на време.

"Имаме най-големият балон в историята на човечеството " оплака се пенсионираният политик и повтори, че рецесията "ще дойде и балонът е по-голям от всякога."

Станете почитател на Класа