Путин посети Восток-2018, най-големите руски военна маневра от десетилетия

Русия провежда мащабните военни маневри Восток - 2018 от 11 до 17 септември. Основната цел на тези учения е да се провери действителното ниво на подготовка на войските.

 

Това за последните 37 години са най-големите руски военни учения, в които вземат участие на 300 000 войници, десетки хиляди бронирани превозни средства, хеликоптери, самолети и дронове.


Руският президент Владимир Путин пристигна на тестовия полигон Цугол, в Забайкалието, който е главната сцена на най-големите военни маневри от десетилетия. На полигона ще се проведат съвместните действия на руските и китайските въоръжени сили.

 

Само на този полигон упражненията включват над 25 000 руски военнослужещи, около 3 000 военнослужещи от Китай и Монголия, повече от 7 000 единици военно и специално оборудване и около 250 самолета и хеликоптери.

 

Путин се увери, че етапът от маневрите в Цугол е извършен на високо ниво и всички звена са изпълнили своите задачи. Според руския лидер ученията Восток-2018 показват, че руската армия може да издържи на сериозни заплахи.

 

Президентът заяви, че Русия е в мирно състояние "няма и не може да има агресивни планове, но ще продължи да укрепва своята армия, тъй като трябва да бъде готова да защитава суверенитета и сигурността на страната, а също и да подкрепя своите съюзници, ако е необходимо".

Станете почитател на Класа