Кой сложи край на The Beatles ?

Певецът Пол Маккартни е изяснил един от най-противоречивите епизоди на популярната музика в последния половин век: как легендарната група Бийтълс се разпадна.

 

Той разказа по време на интервю по радиото, в програмата на американския водещ Хауърд Стърн, как всъщност Джон Ленън е напуснал групата, за да се посвети на бъдещата си съпруга, Йоко Оно, "силна жена, като майка му и леля му, която го отгледа."

 

Маккартни каза, че това е "дълга история", която завършва, когато Ленън дошъл на една обща среща и казал: "Напускам групата."

 

Той съобщи, че останалите Бийтълс смятали, че Оно е "малко насила внедрена", защото дори е присъствала на записите, но "когато погледнеш назад, ти осъзнаваш, че момчето бе напълно влюбено в нея и трябва да уважаваме това".

 

Въпреки че много медии тогава съобщаваха, че нарастващото вътрешно напрежение по време на записите на последния албум през 1969 г. е разбило тази легендарна група, като официално обвиниха именно Пол за този процес, Маккартни обясни "Аз не мисля, че някой може да ме обвини, но раздялата стана по този начин".

 

След първоначалното дистанциране, когато "ние пишехме песни един срещу друг, сякаш те бяха оръжия, ние преодоляхме това време и се чувствам много щастлив от факта, защото по-късно убиха Джон и не знам как бих се справил в противен случай", призна артистът от Ливърпул.

Станете почитател на Класа