Финансовата криза струва 60 млрд. евро на германците

Финансовата криза струва 60 млрд. евро на германците
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    14.09.2018
  • Сподели:

Всяко 4-членно германско семейство е платило за спасяването на банкрутиралите банки над 3000 евро

Финансовата криза е струвала няколко десетки милиарда евро на германските данъкоплатци, съобщава „Зюддойче Цайтунг“, позовавайки се на отговор на депутатски въпрос, зададен на германското правителство от ПГ на „Съюз 90/Зелените“.

Разходите на държавния бюджет в края на 2017 г. са достигнали 59 милиарда евро. Тази сума включва предоставянето на гаранции, заеми и вливания в капитала. Но посочената сума е ориентировъчна, защото предоставянето на финансова помощ не е приключило, се посочва в отговора.

Новите данни показват, че държавните разходи могат да надхвърлят 68 милиарда евро. „Банковата криза в Германия още не е приключила“, заяви експертът по финансовите въпроси в ПГ на „зелените“ в Бундестага Герхард Шик.

Той нарече този баланс разорителен. Според него всяко 4-членно германско семейство е платило за спасяването на банкрутиралите банки над 3000 евро. Към това трябва да бъдат добавени и косвените издръжки на банковата криза, по-конкретно последиците от политиката на нулеви лихви, смята експертът.

 

 

Прочетена 170 пъти

Станете почитател на Класа