Северна Корея: Ще запазим ядрените си познания, въпреки обещаното разоръжаване

Северна Корея ще запази специфичните си познания в ядрената област въпреки обещанието за ядрено разоръжаване, дадено на Съединетите щати, заяви външният министър И Йон Хо в Техеран. Въпреки споразумението за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, постигнато по време на срещата на върха между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп, „ние запазваме нашата ядрена наука, тъй като знаем, че американците няма да се откажат от враждебността си към нас", каза И Йон Хо, предаде агенция Мехр, предаде БГНЕС.

"Да се работи с американците е трудно и тъй като нашата основна цел е пълното разоръжаване на целия Корейски полуостров, е необходимо американците да спазват и техните ангажименти, но те отказват да го направят". На срещата на върха през юни с Тръмп Ким Чен Ун пое мъглявият ангажимент за ядрено разоръжаване - далеч от дългогодишното искане от страна на САЩ за пълно, проверяемо и необратимо демонтиране на ядрения арсенал на Пхенян. И Йон Хо се срещна с председателя на парламента на Иран Али Лариджани.

"Американците изричат хубави думи, когато преговарят и обещават светло бъдеще, но не изпълняват никое от обещанията си, когато става въпрос за действие", каза Лариджани.

Станете почитател на Класа