Москва: НАТО е безполезен военен блок

Руското МВнР реагира на изявлението след срещата на НАТО, наричайки Северноатлантическия алианс «безполезен военен блок».

 

 

«Докато безполезният военен блок НАТО ни обвинява в провокативна дейност и продължава да скърца със зъби в Брюксел, ние се подготвяме да гледаме Световния шампионат 2018», се казва в съобщението на ведомството в туитър.

 

По-рано участниците в срещата заявиха за «провокативната дейност» на Русия около границите на алианса.

НАТО също обвини Русия в «разполагането на съвременни ракети с двойно предназначение в Калининград».

 

Освен това, представителите на алианса посочиха за уж «нееднократните нарушения на въздушното пространство на страните от НАТО и продължаващото увеличаване на военната мощ в Крим».

 

Съветът на федерациите на Русия нарече обвиненията на военния блок спрямо Москва абсурдни.

 

«Замислете се какво заяви срещата. Нима има граници този абсурд?», написа главата на международния комитет Константин Косачев в акаунта си във фейсбук.

 

АГРЕСИВНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ВОЕННИЯ БЛОК

 

Заместник председателят на комитета по отбрана към Държавната дума на Русия Юрий Швиткин на свой ред заяви, че алиансът има агресивни планове около границите на Русия. Според него, това не може да не предизвиква напрежение.

 

Депутатът отбеляза също, че НАТО има намерение да увеличи военните разходи, което говори за увеличаване на неговия потенциал.

 

«Разбира се, в това число и поканата към Азербайджан на срещата на НАТО също говори за това, че се прави опит да се разшири влиянието и присъствието около руските граници», каза политикът.

Парламентаристът отбеляза, че срещата на върха на НАТО още веднъж показва деструктивният подход във взаимоотношенията между Русия и страните от НАТО.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа