САЩ инспектират територии в Тексас за стената на границата с Мексико

САЩ инспектират територии в Тексас за стената на границата с Мексико
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    11.07.2018
  • Сподели:

Собствениците на земя в Южен Тексас по границата с Мексико, са получили искания от федералното правителство да инспектират техните територии, за да се използват за изграждането на граничните заграждения, прокарани от президента на САЩ, Доналд Тръмп.

 

Преди няколко седмици, жители на град Ескобарес са получили писма от Инженерния корпус на армията и Бюрото за митническа и гранична защита, в които ги молят за съгласие да сондират земята им, съобщава телевизия KENS.

 

Президентът на Училищното настоятелство в Рио Гранде Сити, Даниел Гарсия заяви, че през май миналата година им съобщили чрез писмо, че Вашингтон разглежда имуществото им за издигане на "тактическа инфраструктура, като гранична ограда".

 

Хенри Куелар, конгресмен демократ от Тексас, потвърди, че федералните власти го информирали, че са подали повече от 200 такива искания в окръзите Стар и Идалго.

 

Разширяването на граничната стена, която вече е затворена в няколко сегмента, беше едно от обещанията, които Тръмп направи по време на предизборната си кампания, а когато дойде на власт, настоя, че Мексико ще плати за това разширяване.

Прочетена 363 пъти

Станете почитател на Класа