Нов начин да бъдеш беден, въпреки че си "богат"

Анализаторът Макс Кайзер коментира как в САЩ измислят "нови начини да бъдат бедни", правейки страната първата бедна богата държава в света.

 

Този нов вид бедност има два основни компонента: голямо увеличение на цената на основните нужди и опустошителен асиметричен риск. Специалистът подчерта в статия, че докато средният американски гражданин има относително високи доходи, той предназначава голяма част от тях за покриване на "основните нужди", като здравеопазване, образование, транспорт, наем, лихви, грижи към децата и възрастни хора и др.

 

Анализаторът, който е живял в САЩ и Европа, знае от опит, че „може да съществува и по-малко насилствена, злоумишлена и измамна здравна система за своите жители, не е нужна толкова скъпа система, каквато имаме в Съединените щати".

 

Макс, междувременно, отбелязва, че "ние трябва да осъзнаем какви глупаци сме американците, да плащаме защитата на Европа, в ущърб на нашето собствено качество на живот, което е най-общо казано, много по-лошо, отколкото на европейците, чийто начин на живот субсидираме."

 

За водещия, "в тази версия на Съединените щати, губещите са иновациите, младежта, динамизмът, Конституцията и Декларацията за правата".

Станете почитател на Класа