Първите думи на Тръмп и Ким след историческата среща

Преди да се срещнат със съответните си делегации, Тръмп и Ким се срещнаха насаме за около 40 минути.

 

"Много добра, много, много добра, отлична връзка, благодаря", каза президентът на САЩ, след като разговаря с колегата си от Северна Корея.

Президентът на САЩ също прогнозира, че той и Ким "ще решат голям проблем, голяма дилема". "Работейки заедно ще решим това", подчерта американският президент.

 

В началото на срещата двамата лидери стиснаха ръцете си. В кратка поява пред пресата Ким Чен-ун подчерта, че Северна Корея и САЩ трябваше да преодолеят много пречки, за да се случи тази среща на върха. Ким каза на Тръмп чрез преводача, че "много хора по света ще помислят, че това е фантастична сцена от научно-фантастичен филм".

 

От своя страна, президентът на САЩ заяви, че се чувства "гениално" и че няма никакво съмнение, че дискусията ще бъде добра и ще поддържа "отлични отношения" с лидера на Северна Корея.

 

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун потвърди, че е готов да работи в тясно сътрудничество с американския президент Доналд Тръмп. Това бе в края срещата на четири очи с президента на САЩ.

 

След срещата Доналд Тръмп и Ким Чен Ун подписаха исторически документ. Церемонията по подписването се състоя в хотел "Капела" на остров Сентоса в Сингапур. На масата бяха оставени писалки – по една за двамата лидери. Преди началото на церемонията сътрудник от обкръжението на Ким изтърка с бели ръкавици писалката, предназначена за севернокорейския лидер.


Зад масата, на която беше подписан документът, имаше знамена на КНДР и САЩ, които са в еднакви цветове – синьо, червено и бяло.


Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер направиха съвместно изявление пред журналисти. В него Тръмп не обясни какъв точно е документът, който двамата лидери подписаха пред телевизионните камери, а единствено каза, че е "доста всеобхватен", предаде Асошиейтед прес.


Тръмп заяви, че денуклеаризацията на Корейския полуостров ще започне "много скоро и е установил много специална връзка" с Ким, когото покани в Белия дом.


Тръмп добави, че Вашингтон и Пхенян ще бъдат впечатлени от резултатите, които ще успеят да постигнат. „Отношенията между САЩ и КНДР напълно ще се различават от това, което беше до момента", отбеляза американският лидер.


„Смятам, че и двете страни ще бъдат удивени от резултатите. За това бяха нужни много добра воля и много труд", подчерта Тръмп.


Ким приветства днешната "историческа среща" и каза, че двамата лидери са загърбили миналото и че светът ще стане свидетел на големи промени.

Станете почитател на Класа