САЩ и бунтовниците подготвят "провокация с използването на химическо оръжие" в Сирия

Сирийските опозиционни групи и специалните сили на САЩ подготвят провокация с използването на токсични вещества в Сирия, предупреди официалният представител на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков пред РИА Новости.

 

"Според потвърдена от три независими канала в Сирия информация, командването на т.нар. Свободна сирийска армия, с помощта на силите за специални военни операции на САЩ, подготвят сериозна провокация с използването на химични вещества в провинция Деир ез-зор ", съобщи Конашенков. Провокацията вероятно ще се използва като повод за нови бомбардировки от страна на САЩ.

 

Според представителя на руското министерство на отбраната, за да се симулира "химическа атака срещу цивилни граждани", бунтовниците от Свободната сирийска армия са пренесли цилиндри с хлор в град Хакл Ал Джафри в провинция Дейр ез-Зор.

 

Русия нееднократно е докладвала за подготовката от радикални групи на възможни провокации с използването на химически оръжия на сирийска територия, за да обвини официалната власт.

Станете почитател на Класа