Братът на Илън Мъск иска да революционизира нашите навици

Кимбал Мъск е брат на изпълнителния директор на Тесла, Илън Мъск. През 90-те той помогна на по-големия си брат да пусне Zip2 - компанията, която стана PayPal. Сега американският предприемач с южноафрикански произход има съвсем различна мисия.

 

"Истинската храна е новият интернет", каза Мъск в интервю за CBS News. "Това означава, че днешните млади предприемачи влизат бизнеса с истинска храна, която има много по-добър вкус. Храната, на която се доверяваме за подхранване на тялото си, за прехрана на земеделския производител и изхранване на планетата, е възможността на нашето поколение".

 

Мъск все още работи с компаниите на брат си, Тесла и SpaceX, но личната му фирма се превърна в работа за цял живот: да се заменят високо калоричните храни с по-здравословни. Мъск винаги е имал интерес към кухнята, но след терористичните атаки от 11 септември е открил мисията си.

 

"Живях в близост до Световния търговски център и ... видях кулите да падат ... беше най-лошото нещо, което се случи. Тогава бях поканен като доброволец да готвя за пожарникарите", спомня си предприемачът. "Това ме научи на силата на общността, как храната обединява общности, как истинската храна може да оживи хората, дори при най-травмиращите обстоятелства".

 

Заедно с партньора си Уго Матисън, Мъск отворил първия си ресторант, „Кухнята", през 2004 г. След възторжени отзиви, се разрастнал и създал The Kitchen Restaurant Group, сервираща изискана вечеря в ресторанта Хедж Роу и достъпни ястия във веригата "Next Door".

 

Според самия Мъск "90% от децата никога не са докосвали почвата, никога не са изваждали морков от земята". Следователно, една от целите на предприемача е да насочи новите поколения към истинската храна. За тази цел през 2011 г. основава Big Green, организация с нестопанска цел, която предоставя хранителни и образователни програми на училищата, които най-много се нуждаят от това.

 

"Идеята на градините на обучението, е да се свържат децата с истинската храна ... те ще я отнесат обратно към дома си и може родителите им да почнат да купуват по-добри хранителни продукти. А около истинската храна, те ще вземат по-добри решения за останалата част от живота им ", заключи Мъск.

Станете почитател на Класа