Елизабет II се срещна с Ердоган

Елизабет II се срещна с Ердоган
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.05.2018
  • Сподели:

Кралица Елизабет II се срещна с турския държавен глава Реджеп Ердоган. Той беше приет от кралицата в Бъкингамския дворец.

 

Официалната среща отбелязва началото на посещението на Ердоган в Лондон. Президентът се срещна и с премиера Тереза Мей, при което определи Великобритания като "съюзник и стратегически партньор, но и истински приятел".

Ердоган допълни, че вижда стратегическото партньорство между двете държави като необходимост, а не само просто като избор.

 

кралица елизабет, реджеп ердоган

 

Той припомни, че през юли 2016-а Лондон осъди антиправителствения преврат в Турция и каза, че никога няма да забрави този акт на солидарност. Според него по-сдържаните реакции на други европейски лидери са били осъдителни.

 

Освен това си постави за цел да засили търговските взаимоотношения между Великобритания и Турция, особено в светлината на процедурата по Брекзит.

 

Анкара е готова да си сътрудничи с Лондон и след излизането на страната от ЕС. Посещението на турският държавен глава беше посрещнато и с протести като на "Даунинг стрийт" се стигна до кратки сблъсъци с полицията.

Прочетена 600 пъти

Станете почитател на Класа