Добре дошли в Германия

В края на миналата седмица в новините имаше информация, че Ангела Меркел и нейната партия са разработили закон, който би позволил на мигрантите да пренасят семействата си в Германия. Тази новина предизвиква гняв от жителите на Германия и не само. Да видим какво е това.


В момента се знае, че този закон ще се отнася и за имигрантите, които са под „субсидиарна защита“. Какво е означава? Това е означава, че онези имигранти, които по някаква причина не могат да получат статут на бежанец, могат да разчитат на субсидиарна закрила.

 

 

Причините могат да бъдат следните: в тази държава е изложен на реална опасност от тежки посегателства като смъртно наказание или екзекуция, изтезание, нечовешко или унизително отношение или наказание. Всъщност се оказва, че всеки, който е дошъл от страните от Близкия изток, може да получи субсидиарна защита. Най-важното е да се докаже съществуването на такива причини.


Сега имигрантите, които получават субсидиарна закрила, имат право да приведат със семействата си само в изключителни случаи, но след като законът влезе в сила, съпругите и децата ще могат да подадат молба за убежище в Германия. Освен това измененията в закона ще позволят на родителите на непълнолетни с бежански статут да кандидатстват за германска виза.


Не е изненадващо, че реакцията на този закон е смесена. Например националистическата партия „Алтернатива за Германия“, иска да отмени обединението.


Освен това жителите на Германия, които имигрират от Източна Европа отдавна, са възмутени от това решение. В края на краищата много от тях все още се опитват да пренасят семействата си в Германия, но са принудени да се справят с документи, а тук за мигранти с различна религия, мироглед, създават се условия за комфортен живот. Местните хора също изразяват недоволството си от настоящата ситуация. Според тях Германия прие достатъчен брой мигранти и похарчи огромни суми за тях, които биха могли да бъдат изразходвани за поддръжката на жителите на Германия.


Ако в крайна сметка законът влезе в сила и мигрантите получат такава възможност, възможно е жителите да направят вълна от протести срещу правителството на Ангела Меркел. Вече можехме да забележим, че тя е загубила достатъчно гласове по време на последните избори и може би ще се влоши.

Станете почитател на Класа