Ердоган: Който и да стои зад химическите атаки в Сирия ще "си плати за това"

 

Според турския лидер трябва да бъде понесена отговорност за стотиците хиляди загинали сирийци от 2011 г. насам

Който и да стои зад химическите атаки в Сирия ще „си плати за това“. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган на митинг на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Истанбул вчера. 

 

Erdogan deklarata provokuese ndaj Greqisë: Shpëtuat sepse u hodhët në det

 

Реджеп Ердоган заяви, че е „немислимо“ подобна атака, извършена от властите, да остане ненаказана. Поради това Ердоган оценява въздушнит удар като правилен. Според турския лидер трябва да бъде понесена отговорност за стотиците хиляди загинали сирийци от 2011 г. насам.

 

Турция не прави избор между Русия и Съединените щати, а се стреми към постигане на политическо решение и мир в Сирия. Това пък заяви турският външен министър Мевлюд Чавушоглу в град Алания.


Лидерът на опозиционната светска Народнорепубликанска партия обаче призова за предпазлива политика в Близкия изток и изрази неодобрение към бомбардировките без солидни доказателства, че химическо оръжие е било използвано от властите в Дамаск. Кемал Кълъчдароглу напомни, че експерти на ООН трябва да проведат разследване на въпроса.


Популярният депутат от формацията Илхан Джиханер заяви, че би било жалко, ако 3-5 маниаци не бъдат възпрепятствани да си играят със света. Той напомни, че войната срещу Ирак също е започнала с фалшиви обвинения.


Председателят на проислямистката извънпарламентарна Партия на щастието Темел Карамоллаоглу заяви, че това не е нападение само срещу Сирия, а срещу всички мюсюлмани.

 

 

 

Станете почитател на Класа