Ким Чен-ун потвърждава значението на духа на помирение между двете Кореи

"Важно е да продължаваме получаването на добри резултати, по-нататъшно насърчаване на топлия климат на помирение и диалог, създаден от силното желание и общата воля на Севера и Юга, от който се възползват като тласък Зимните олимпийски игри ", заяви Ким Чен-ун в реч, предаде агенция Yonhap.

 

Заедно с 22-те олимпийски спортисти, Пхенян изпрати артистична делегация в Сеул. На спектакъла, който тази група предложи на Южнокорейската публика, президентът на страната домакин, Муун Джае-ин се появи заедно с по-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-Йо.

 

На същото културно събитие, лидерът на Южна Корея заяви, че се надява духът на помирението да остане в между-корейския диалог. Два дни преди това Муун увери, че ще посети Пхенян "след необходимите подготовки".

 

След получаването на доклада от делегацията на Северна Корея за срещите в Сеул, Ким Чен-ун изрази задоволството си "от много впечатляващите особеностите на южната страна, с които е отбелязано посещението", цитира АФП. Освен това лидерът благодари на Сеул за посрещането при откриването на Зимните олимпийски игри през 2018 г.

 

Това бе първото посещение на юга от такава високопоставена севернокорейска делегация, казват местните медии.

 

Американският вицепрезидент Майк Пенс заяви в интервю за "Вашингтон пост", че страната му е готова да участва в преговори със Северна Корея за ядрената й програма.

Станете почитател на Класа