Празникът на влюбените в идеята да са влюбени

Празникът на влюбените в идеята да са влюбени
  • Автор:  Вучето
  • Дата:  
    14.02.2018
  • Сподели:

Дискриминационен, декоративно-кичозен, деспотично-натрапчив, депресиращ... Това са само няколкото от епитетите с „д", които се сещам да използвам като евфемизми на „дрислив", за да опиша как изглежда в моите очи денят, честван в памет на един светец от римско време.

 

А и бас държа, че не само в моите очи изглежда така!

 

Обаче хората (жените по-скоро) ги е срам да си признаят, че им иде да се заврат в тъмния гардероб и да не излизат от там от вечерта на 13-ти февруари до сутринта на 15-ти. Понеже си нямат гадже. И съответно си нямат обща ухилена снимка, фотошопирана във формата на сърце, която да плеснат на стената си във Фейсбук или Инстаграм на самия 14-ти.

 

Свети Валентин

 

За да се пукнат от яд всичките им несгаджосани дружки! Така е то... И няма кой да ги измъкне от нафталинения гардероб, да им шибне два шамара, да ги разтърси за раменете толкова силно, че да им изпопадат екстеншъните и ноктопластиката, и да им викне в ухото: „Стани и ходи, ма!"

 

Понеже е имало живот преди Свети Валентин - доказателство за това са скелетните останки от динозаври, например. Ще има живот и след него, защото учените отдавна са доказали, че човешкият пенис не е абсолютно необходимо условие за зачеване на друго човешко същество, понеже неговата функция може да бъде успешно заместена и от най-обикновен шприц за сладкиши.

 

Тази статия няма за цел да действа като рецепта за оцеляване в положение на криза.

 

Нито аз самата имам амбициите да съм като Глория Гейнър, която беше сред пионерите в развлекателния жанр, възпели силата на жената да живее достойно и да оцелее, дори когато не е обвързана!

 

Нито пък ще изкрещя в лицето на Бионсе: „Майната ти, кифло!", само защото разтърси лъскавите си бутове на една от най-манипулативните песни в историята на съвременната музика, изпявайки популярния рефрен: „If you like it, then you shuolda put a ring on it".*

 

Не съм озлобена, понеже съм била изоставяна десетки пъти. Нито пък ми е все едно, понеже вече съм си хванала някого, с когото удобно си общуваме вече Х брой години в битие, описвано от средната статистика: 1.8 броя деца, половин матрак с мемори пяна, кола на изплащане, която по принцип е забранена за експлоатация в 20 страни от ЕС, и наследствена къща на два етажа в село Усойка с външен клозет.

 

И определено не съм от жените, които си поглеждат телефона през пет минути, за да се уверят, че ТОЙ е изпратил 12 целувки, 6 намигащи личица, 2 еднорога и флага на Нигерия (по грешка), защото знае, че така се ще се почувствам обичана и специална.

 

Просто ми е писнало от любовни превземки.

 

Свети Валентин не е празник на влюбените. Той е празник на влюбените в идеята да са влюбени. Вярно, модерното общество отдавна вече е загърбило идеята, че ако някой не се е "задомил" до 25-годишна възраст, значи нещо не му е наред.

 

Но това не пречи на един дълбоко вкоренен социален стереотип да продължава да трови и потиска милиони хора по света. Макар че никой не би го признал гласно, фейсбук статусът "необвързан" е съвременната алтернатива на Алената буква, с която някога са заклеймявали като смъртен грях свободната интимност.

 

Разбира се, сега не биха изгорили някоя прелюбодейка на клада посред площад Де Вож в Париж, но лицемерното презрение и прикритото съжаление към онези, които не празнуват Свети Валентин, понеже са сингъл, нанасят същите поражения като от изгаряне трета степен.

 

И преди да се оставите доброволно на пламъците да обхванат босите ви стъпала, нека ви кажа нещо. Да имате гадже, което да изкарате от мнимия хипогликимичен шок с половин кило шоколадови бонбони на 14-ти февруари, в никой случай не е разрешение на 150-те ви други житейски проблема.

 

За мъжете нямам конкретен съвет, обаче жените мога да уверява в следното: Много по-добре е да бъдете свиня, отколкото жена, понеже свинският оргазъм трае около трийсет минути.

 

А ако сте жена и си имате гадже, ще трябва да фалшифицирате оргазъм не само по някое време през 24-те часа, през които трае Свети Валентин, а вероятно и още много пъти занапред. Така че какво ще предпочетете: да имате гадже, само заради удобството да чествате Свети Валентин с гордо вдигната глава, или да сте свиня?

*Ако ти харесва (пръста), сложи му пръстен! (англ.) - бел.ав.

Прочетена 206 пъти

Станете почитател на Класа