Майк Пенс: САЩ са готови за разговори със Северна Корея

Съединените щати са готови да участват в преговори със Северна Корея за ядрената й програма, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс в интервю за The Washington Post.

 

По време на срещите в рамките на Зимните Олимпийски игри в Пьончан, Пенс и президентът на Южна Корея, Муун Дае-ин се споразумяха за стратегия за след Олимпийските игри, която вицепрезидентът на САЩ описа като "максимален натиск и в същото време компромис. "

 

"Натискът няма да бъде намален, докато наистина не свършат нещо, което според алианса представлява значителна стъпка към денуклеаризацията", каза Пенс.

 

По този начин "кампанията за максимален натиск ще продължи и ще се засили", според него. - Но ако искаш да говорим, ще говорим - добави Пенс.

 

Както бе посочено, коментарът на вицепрезидентът представляват отклонение от предишната позиция на Тръмп да не се ангажира с диалог със Северна Корея, освен ако Пхенян първо приеме целта за премахването на ядреното оръжие.

 

Пенс одобри този нов ангажимент след като Муун гарантира, че севернокорейците не ще получат икономически или дипломатически ползи само с разговори, а само предприемането на конкретни стъпки към ядрено разоръжаване.

Станете почитател на Класа