Военноморските сили на Германия остават без военни кораби

Член на германския парламент предупреди, че Военноморските сили на страната остават без боеспособни военни кораби, така че не може да използват такива кораби в чужбина. Освен това той добави, че няколко фрегати и помощни кораби вече са извън експлоатация поради тяхната възраст, информира Билд.

 

"Флотът е без кораби за разгръщане", заяви Ханс-Петер Бартелс, ръководител на Комитета по отбраната на германския парламент. Той обясни, че проблемът се е влошил с течение на времето, тъй като старите кораби са били изтеглени от служба, но заместващи плавателни съдове не са предоставени.

 

Според Бартелс, влиятелен депутат от Социалдемократическата партия на Германия (SPD), „6 от 15-те фрегати са вече извън експлоатация, а никоя от новите фрегати тип-125 не е в състояние да се присъедини към флота. " Същата съдба имат спомагателните кораби. Два кораба за доставки на германския флот, в Берлин и Бон, са изпратени за основен ремонт за 1,5 години.

 

Положението на германския флот е сериозно, според него, поради бюрокрацията в агенциите за отбрана. Освен това проблеми възникват, защото военните предприемачи често забавят доставките на необходимите резервни части, добави той.

 

Недостигът на кораби в крайна сметка ще засегне способността на Германия за мисии в чужбина. "Няма да има нови морски мисии за НАТО, ЕС или ООН", заключи Бартелс.

 

Това не е първият случай, когато лошото състояние на германския флот става център на вниманието. Миналата година, местните медии съобщиха, че германската армия остава без цялата си подводна флота, след като всички подводници са били поставени на док поради спешна нужда от ремонт.

Станете почитател на Класа