Продадоха всичко, за да реализират мечтата си, но всичко потъна за 20 минути

Продадоха всичко, за да реализират мечтата си, но всичко потъна за 20 минути
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    13.02.2018
  • Сподели:

Танер Бродуел и Ники Уолш, двойка от Колорадо (САЩ), мечтаеха да се откажат от рутината на работата и да живеят на платноходка, на която да пътуват по целия свят. Но точно когато планът им трябваше да бъде изпълнен, те загубиха всичко "за 20 минути".

 

За да изпълнят своята мечта, младежите на възраст съответно 26 и 24 години, спестяваха две години и продадоха всичко, което имат, включително спортната си кола. През април те купиха платноходка на 49 години за 5000 долара и похарчиха същата сума за ремонта й.

 

Те нямаха опит в корабоплаването, но с помощта на бащата на Танър започнаха малко по малко да го придобиват. От май те живееха в яхтеното пристанище в Тарпън Спрингс (Флорида), като подготвяха платноходката за пътуването си. Накрая във вторник отплаваха за град Кий Уест.

 

Одисеята им обаче се оказа много по-къса от планираното, тъй като в сряда вечерта лодката удари нещо под водата, което изтръгна кила и потопи лодката за 20 минути. Двойката трябваше да скочи във водата.

 

Преди да напусне платноходката, Уолш успяла да грабне картите за социална сигурност, някакви пари, документи и телефона си, както и двегодишното им куче.

 

Сега те нямат работа, нямат спестявания и дори нямат къде да живеят. "Продадохме всичко, което имахме за мечтата си и загубихме всичко в рамките на 20 минути", се оплакват те, цитирани от Тампа Бей Таймс.

 

Двойката няма застраховка, така че лодката им няма да плава отново. Всъщност бреговата охрана ги информира, че трябва да извадят лодката от водата. Изтеглянето и съхраняването й може да им струва до $ 10 000, но двойката признава, че са останали само с 90.

Въпреки всичко, мечтата им все още е жива. "Сега няма да се предадем, ще постигнем нова лодка", казват те. "Ние просто не можем да се откажем от мечтите си".

Прочетена 147 пъти

Станете почитател на Класа