Times: Тръмп далеч не е първият американски президент, който предизвиква безпокойство сред психиатрите

Сегашният ръководител на Белия дом все повече се подозира за дисбаланс, пише The Times. В такива предположения обаче няма нищо ново. Според изследванията, почти половината от американските президенти страдат от психическо заболяване, което обаче не им попречи да бъдат велики лидери, отбелязва британското издание.

 

 

Според непотвърдени доклади, служителите на Белия дом забелязаха, че Доналд Тръмп постепенно губи възможността да завършва изреченията си. Председателят на Сената за външни отношения се съмнява в неговата “уравновесеност”. Бившият главен стратег на американския президент Стив Бенън заяви, че Тръмп “си е изгубил разсъдъка”, пише The Times.

 

Въображението рисува ледена картина: треперещ пръст върху ядрен бутон. Но не бързайте със заключенията. Това едва ли е първият път, когато във Вашингтон има съмнения относно психическото здраве на президента, отбелязва вестникът.

 

Историците подозират, че Теодор Рузвелт е страдал от биполярно разстройство. Линдън Джонсън е демонстрирал признаци на “грандиозен нарцисизъм” и тенденция да заобикаля етичните бариери. Някои смятат, че Роналд Рейгън е имал ранни симптоми на Алцхаймер по време на управлението му, а помощниците на Бил Клинтън се страхували, че той е еротаманист.

Станете почитател на Класа