ВИДЕО: Путин към Тръмп: “Ще въоръжа вашите врагове, ако изпратите оръжие до границите на Русия”

Както бе съобщено по-рано, Държавният департамент на САЩ одобри доставката на летално оръжие за Украйна. При това самият закон «За подкрепата на украинските свободи» бе приет от Конгреса още през 2014 година, но администрацията на президента реши да го използва едва понастоящем.

Технически САЩ на официално ниво не продават въоръжение на Украйна от складовете на Пентагона.

Държавният департамент «само» издава лицензи на американски частни компании за доставката на някои видове въоръжения на чуждестранни купувачи чрез частни договори.

В това число за Украйна.

Да видим какво каза президентът на Русия по този повод. Преводът не е дословен, но сме се опитали да ви представим същественото в него:

«Американците могат да доставят оръжието си, където си поискат, САЩ е суверенна държава и ние не можем да повлияем върху това. Но всяка държава има такива зони на конфликт, които са чувствителни и за самата нея…», интелигентен, добре обмислен и всъщност обстоятелствен коментар на Путин.

«Ситуацията от доставката на оръжие за Украйна няма да се промени, дори ще се задълбочи. Това ще доведе до нови жертви… А може и противоборстващата страна да изпрати оръжие в такива зони, от които отсрещната страна да придобие свои проблеми….», добави Путин.

По тази причина редакцията изведе и съответното заглавие на материала, опитвайки се да преведе деликатния дипломатичен език на Владимир Путин на общоразбираем такъв.

Да видим какво казват ползвателите на социалните мрежи по това изявление:


Extroverted Cenobite

— «Путин e единственият реален кошмар на световния тероризъм. Никой повече от него не се бори истински, освен Русия».

— «Владимир Путин просто казва истината! САЩ и техните съюзници трябва да спрат доставката на оръжие на страните, които са заплаха за Русия, а в същото време призовават за разведряване на отношенията между страните. Това е абсолютно аморален акт и напълно необоснован.

Да обвиняваш Русия в разпалването на вражда, а в същото време да наливаш масло в огъня около границите й — невероятен цинизъм.

Подкрепата, финансирането и обучението на ИДИЛ — това е само един от примерите за мръсната външна политика на САЩ, която вече не може да бъде скрита от света.

Русия говори направо, затова Западът буквално е извън нерви.

Русия не иска война, руският народ достатъчно е изстрадал от войната. Войната е коствала на руснаците милиони жертви. В същото време САЩ забогатяваха по време на Втората световна война, но световните СМИ непрекъснато лъжат и хвърлят прах в очите на хората».
Tasos Papanastasiou

— «Излиза, че отново са ни необходими руснаците, за да победят нацистите… Не е важно под какъв вид са маскирани неофашистите в момента, всичко вече е ясно за всички…».

Станете почитател на Класа