Смъртта на реалити звезда от Еквадор разплете мрежа за трафик на наркотици

Московската полиция и Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) съобщиха за залавянето на банда на трафиканти на наркотици от Южна Америка, които внасяли кокаин в Русия. Операцията за залавяне на контрабандистите продължила почти половин година и започнала почти случайно.

През май 2017 г. в хотел в Москва бе намерено безжизненото тяло на Себастиан "Камел" Кайчедо, модел и популярна реалити звезда в Еквадор. Осем капсули с кокаин бяха открити в стомаха му, с общо тегло около 80 грама, потвърди вътрешното министерство.

Източник, запознат с разследването, обясни, че на 16 май Себастиан заедно с брат си Диего са внесли кокаина на руска територия. Същата вечер младежът умрял в стаята на хотел "Грийн Палас" на летище Внуково, след като капсулата се разрушила в стомаха му.

Диего извикал линейка и се опитал да съживи брат си, преди лекарите да пристигнат, но осъзнавайки, че вече е мъртъв, той избягал с останалата част от наркотика.

В Еквадор смъртта на Себастиан предизвика силно отражение. Еквадорската полиция се присъедини към разследването на инцидента, следено отблизо от министъра на вътрешните работи на страната Сезар Навас.

Междувременно руското правоприлагане научило, че бандата се готви да изпрати други мъже, за да разберат какво се е случило с брат му, с наркотика и парите. Според източника, от този момент започва "истинската операционна игра", за да бъдат привлечени други членове на групата в Русия.

Накрая двама други трафиканти на наркотици граждани на Колумбия пристигнали в Москва, които според източника са имали задачата да внесат още една партида наркотици, както и да получат пари за предишната пратка и да изведат Диего от страната. В руската столица, те били заловени от полицията.

Като цяло, в полицейската операция, са били конфискувани три и половина килограма кокаин от трафикантите на наркотици.

Станете почитател на Класа