Трите най-препредавани публикации на 2017 г. (не са от Тръмп)

Социалната мрежа за микроблогинг Twitter пусна списък на най-препредаваните публикации през 2017 г. и, изненадващо, сред 10-те не е нито една на президента на САЩ, Доналд Тръмп. Ето трите първи публикации по броя на потребителите на интернет, които са ги споделили.

Първото място е заето от Картър Уилкерсън, родом от Рино (Невада, САЩ), който е написал най-препращания туит, с поръчка за храна. Сега има повече от 3,63 милиона ре-туита и награда от компанията, която му дари една година безплатни пилешки късчета, точно това, което беше поръчал.

На второ място е публикация на президента на САЩ Барак Обама, който заради расови напрежения беше публикувал своя снимка с четири деца, с различен цвят на кожата. Бившият президент придружил снимката с фразата "Никой не се ражда с омраза към друг човек, заради цвета на кожата, произхода или религията му" и публикацията е споделена повече от 1,71 милиона пъти. Благодарение на още две послания, Обама заема три от първите 10 места в тази класация.

На трето място, с повече от 1,16 милиона препращания, е публикация на Пенсилванския държавен университет (САЩ), който обещава да дари $ 0,15 на жертвите в Тексас Сити Хюстън от урагана Харви, за всеки ре-туит.

Станете почитател на Класа