Милиардер предлага огромна награда на...

Милиардер предлага огромна награда на...
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    24.01.2021
  • Сподели:

Американският милиардер Робърт Бигелоу, участващ в изследвания на НЛО, е готов да плати около 1 милион долара на всеки, който може да намери доказателства за живот след смъртта, пише "Daily Star".

 

Робърт Бигелоу основава Института за изследване на съзнанието (BICS) през юни 2020 г., за да подкрепи изследвания, насочени към установяване какво се случва след смъртта на човек. Това решение е взето от милиардера след смъртта на съпругата му Даяна Мона Бигелоу. Бигелоу се надява да насочи общественото внимание към живота след смъртта. Милиардерът заяви, че създадената от него институция трябва да помогне на обществеността и научната общност да разберат важността на това изследване.

 

Интересът на Бигелоу към съзнанието възниква за първи път след смъртта на 24-годишния му син през 1992 г. По време на интервю за NYT той беше попитан дали е успял да установи контакт с починалия син, Бигелоу отговори, че това не е точно това, което иска да разбере, но иска да се увери, че духът му съществува и че всичко е в ред с него. Според милиардера в момента той се тревожил само от два въпроса - има ли живот след смъртта и има ли извънземен живот в космоса? На първо място обаче е темата за оцеляването на съзнанието, тъй като пред човека възниква въпросът - какво трябва да правим, докато живеем?

 

 

За да получат наградата, добре подбраните кандидати трябва да представят есе до 1 август 2021 г., описващо изследване, доказващо съществуването на живот след смъртта. Тогава експертите ще определят 3 победители, сред които ще бъде разпределена наградната сума от 950 хиляди долара. Представителите на BICS смятат, че тази работа предполага фокус върху научни доказателства, а не върху индивидуални субективни заключения и лични възгледи.

Станете почитател на Класа