Тайните на вечна младост

Красивите, елегантни и привлекателни французойки винаги са смятани за еталон на красотата.

 

Как френските красавици успяват да бъдат добре поддържани и да запазят своя особен чар през годините?

Колкото и странно да звучи - те нямат специални тайни. Но си имат прости истини по отношение на здравето, храненето, стила и личните грижи, които стриктно спазват.  

И така, за здравето: на публични места французойките предпочитат да се появяват с големи слънчеви очила. Те несъмнено придават някаква мистерия на образа им, но зад този им избор се крие елементарна грижа за здравето.

Работата е там, че очите, които не са защитени от слънцето, с годините най-често са изложени на риск от оток на ретината и катарактата.

 

Слагането просто на едни слънчеви очила обаче не е достатъчно. Всички техни параметри трябва да отговарят на изискванията за осигуряване на надеждна защита.

Ето на какво трябва да обърнете внимание при избора си на слънчеви очила: 

Рамка

На височина тя трябва да достига до веждите. Тази позиция ще покрие голяма площ от кожата. На ширина - колкото повече, толкова по-добре. Това означава, че по-малко слънчева светлина ще попада в черупката на окото.  

Материал, използван за направата на лещите

Отличната защита срещу ултравиолетовите лъчи осигуряват пластмасата, поликарбоната и неорганичното стъкло. Всички тези материали трябва да отговарят на европейските стандарти и да са маркирани със знака СЕ.  

Ниво на защита 

Светлите стъкла могат да осигурят по-малка защита. Правилният избор отново ще ви подскаже маркировката.

 

В документите, придружаващи продукта, задължително трябва да е посочен процентът на пропускане на светлина. Тя се изразява в нива. За градски условия е препоръчително да изберете очила с ниво 2 (пропускат от 18 до 45% от ултравиолетовите лъчи). Вариантът за плаж е ниво 3 (пропускат от 8 до 18%). 

Французойките се отнасят много отговорно и към храната и напитките, които приемат. Те ценят алкохола, знаят как да го дегустират и как да го комбинират с храната. Това им позволява да не изпадат в робска зависимост към спиртните напитки и да избегнат всички неприятни последици, свързани с тях.

Дамите от Франция с удоволствие похапват чесън, без да се страхуват от специфичната му миризма. Защото лесно се отърват от нея с помощта на клонче мента или магданоз, което сдъвкват след хранене. Или с чаша кафе.

 

Чесънът съдържа голямо количество антиоксиданти, които активно се борят със свободните радикали, предотвратявайки процеса на стареене. Като допълнение към месото, рибата и салатите, той участва при профилактиката на раковите и сърдечно-съдови заболявания.

Французойките имат специално отношение към вечерята. Те смятат, че по време на хранене трябва да си максимално съсредоточен и да не позволяваш на нищо да те разсейва. Затова - никаква храна пред телевизора! В противен случай контролът върху количеството консумираното ще бъде загубен.

Зяпайки в екрана, започваме дъвчем по-малко, поглъщаме храната по-бързо и не усещаме ситост. 

Въпреки наличието на кроасани, вино и тлъсто Фоа гра в менюто им, френските жени са стройни и не страдат от затлъстяване. И това си има своя тайна. Всичко се дължи на мярката. 

 

Например, размерът на френска порция е наполовина по-малък от този на американската. Французойките никога не се отказват от вкусна храна, позволяват си всичко, но в умерени количества. 

Хладилникът също е сред малките им тайни за вечна красота и младост и по-точно задължителното му измиване два пъти месечно.

Звучи малко странно, но подобна мярка не позволява на микроорганизмите от стените на хладилника да се натрупват върху храната, следователно да влязат в тялото и да ускорят стареенето му с помощта на образуваните токсини. 

Спазването на определени правила важи и за други аспекти от живота им. Те обръщат специално внимание на грижите за кожата, особено за областта на деколтето. За нея се прави задължително ежедневно овлажняване.

 

С лека масажна процедура се стимулира производството на колаген, мъртвите клетки пък се отстраняват с помощта на нежен пилинг. И, както вече споделихме - задължителна защита от ултравиолетовите лъчи.

Дори когато се парфюмират, го правят по специален начин. Никога не ги нанасят директно върху кожата, за да предотвратят изсушаването на епидермиса.

Прическите, прочутият френски маникюр, своеобразният стил на обличане - всичко това им позволява да изглеждат страхотно на всяка възраст.

 

Опитайте се да живеете като французойките и да получавайте удоволствие от живота!

Станете почитател на Класа