Девойка отказа секса за една година

Обикновено въздържанието се случва внезапно. Когато имаш партньор, например, не се получава. Но да вземете и доброволно да се откажете от секса само от желание да докажете нещо на себе си? Това е мощно.

 

 

Младата американка Бруна Несиф се реши на подобен експеримент. Между другото тя самата е много колоритна и привлекателна. Бруна описа опита си в личния си блог.

„Не съм правила секс от повече от година и това пътуване през личната ми пустиня Мохаве беше едновременно поучително и разочароващо (достатъчно разбираемо).

Защо ми трябваше това въздържание?

Всичко започна през 2015 г., когато един горещ човек даде да се разбере в Instagram, че интересът ни е взаимен. Имаше нещо наистина топло и близко в общуването ни. Не след дълго коментарите се превърнаха в лични съобщения, а съобщенията в ежедневни телефонни разговори.

Бях във възторг: О, боже, имам връзка! Но това не продължи дълго.

Оказа се, че съвсем наскоро той е сложил край сериозен романс и не иска нищо сериозно. Вместо да се примиря и да си тръгна, се държах така, сякаш това беше идеално за мен. Химията между нас все още беше твърде силна, за да се игнорира (и, честно казано, не исках да призная очевидното тогава).

Опитах се да се убедя, че да правиш секс с човек, който не иска да ми бъде половинка, е готино. Бях спокойна, като знаех, че той се мотае с други момичета. Убедих се, че просто правим секс и нищо друго. И че това е, което искам.

Но в един момент осъзнах, че доста често правя това: примирявам се с това, което са готови да ми дадат, без да взема предвид собствените си желания. Писна ми да живея по същия сценарий. И започнах да задълбавам в себе си, за да разбера защо винаги влизам в такива отношения, които не завършват добре.

В наше време е обичайно сексът да се разглежда като средство за постигане на целта, а не като привилегия и по някаква причина вярвах, че трябва да правите секс, за да накарате мъжа да се чувства добре. А ако не го направя, тогава той - бам - и изчезва!

И реших: никакви случайни връзки. Няма да си легна, докато един мъж не ме накара да се почувствам богиня. Но, както се оказа, отне повече време, отколкото си мислех.

През първите няколко месеца беше страхотно: почувствах, че женската сила най-накрая се върна при мен и нищо не можеше да ме отклони от пътя. Но когато минаха шест месеца, първоначалното вълнение изчезна и целият експеримент беше поставен под въпрос.

Първо ми се струваше, че причината е прекалена.

Второ, започнах да се побърквам, защото постоянно исках да правя секс. Това е доста неприятно само по себе си и ако добавите към това собствената си борба със сексуално влечение, просто за да си докажете нещо, о ...

Изведнъж се оказа, че моето решение може да развали отношенията с приятелите ми. Те не приеха моето въздържание и ме упрекнаха. На моя фон, те самите изглеждаха развратници.

Започнахме да избягваме темата за секса в разговорите като цяло, тя нарастваше между нас като стена. Те се ядосаха и ме упрекнаха, че разраствам комплекси в тях, въпреки че това е „просто секс“. И в един момент дори бях готова да се откажа, защото физическите нужди не са отишли ​​никъде. Но се дръпнах.

В крайна сметка няма значение, че някой не разбира защо и защо правя това.

И в един момент хормоните се успокоиха (или просто се отказаха). Знам, че една седмица без секс за някои може да изглежда жестоко и необичайно наказание, а една година без интимност като цяло е извън границите, но се оказа, че не е толкова трудна.

Ходих на срещи както обикновено, но всъщност нищо повече не се получи.

Сега, след една година, имам смесени чувства. Тъжно ми е, че през това време не съм срещнала човек, който да е бил готов да инвестира емоционално в мен. Защо така? Нямам отговор на този въпрос. Този урок ми беше необходим.

Прочистих съзнанието си, осъзнах, че е трудно да запазя интереса на мъжа без секс, но си напомних, че съм достойна за любов дори без кокетни погледи в деколтето си.

Да, имаше разочарование, но и чувство на голяма гордост. Исках да спра да се чувствам на разположение и спрях. Исках да изчакам човек, за когото ще бъда част от живота, и ще чакам, защото знам как да постигна целта си."

Социологът и психолог Ана Ток споделя, че е имала подобен опит:

"Имах такъв опит в живота си. По това време мъчително се опитвах да сложа край на неуспешна връзка. Бях съкрушена и след това се зарекох, че никога повече няма да се забъркам във връзка, в която първоначално нещо не ме устройва.

Много исках африкански страсти и луда любов, за която всъщност трябваше да чакам почти една година.

Не мога да кажа, че съм страдала, не. Беше ми доста удобно сама. Имах нужда от време насаме със себе си, за да разбера коя съм всъщност, защото от ученическите си години никога не съм оставала сама.

Не решавах проблемите си сама, нямах независими планове за бъдещето, дори не знаех какви филми наистина харесвам. Всичко това не беше лесно, но жизненоважно.

Имаше моменти, когато ставаше напълно депресиращо. Те се повтаряха със завидна честота, около веднъж месечно, и продължиха само два или три дни. Хормоните не са шега, нали знаете.

Но дори тогава исках не просто секс, а човешка топлина, осезаема близост, нежност. Похотта и страстта се събуждат в жената, когато се появява обектът на желанието, изведнъж.

Мисля, че опитът да се въздържа от секс е полезен, когато самочувствието на жената е накърнено. За да си възвърнете силата и да запомните какво си струвате, понякога трябва да ограничите общуването в противоположния пол.

В крайна сметка, когато сме уязвими и слаби, изграждането на хармонични отношения е доста трудно. Но да се отдадете на размирен секс в името на самоутвърждаването е много просто.

 

Уви, вторият път само ще причини повече болка и разочарование. Затова трябва да бъдете внимателни към себе си и желанията си.

Станете почитател на Класа