Отблясък от миналото

В Русия е обявен за продажба рядък ГАЗ-24-34 с V8 двигател, съобщават световните издания. Специалната версия на модела съществува в 244 екземпляра и е разработена за съветските спецслужби. За 28-годишната Волга продавачът иска да получи 2,3 милиона рубли (около 27 хил. евро).


Сивият седан е в добро състояние, тъй като е стоял в отопляем гараж дълги години, а пробегът му е 57 хиляди километра. "КГБ" е оборудван с 5,5-литров V8 двигател с мощност 195 конски сили, взаимстван от ГАЗ-13 "Чайка". Двигателят е съчетан с тристепенна автоматична трансмисия.

 



За сглобяването на този модел "Волга" е в оборудван специален цех. Външно колата не се различава от цивилната версия и по правило е в незабележим цвят, за да не се откроява в движението.

 


Тези автомобили обаче са по-бързи, по-мощни и по-съвършени от производствената версия. Сред техническите разлики са подсилено окачване, усилвател на волана с отделен цилиндър и уплътнена щанга против преобръщане. Някои са оборудвани с предни дискови спирачки ГАЗ-3102.

 

 

Станете почитател на Класа