Склад със забравени съкровища бе открит в Китай

Склад със забравени съкровища бе открит в Китай
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.08.2020
  • Сподели:

Богатите китайци имат слабост към скъпите и бързи автомобили, но твърде често се сблъскват с интересен проблем – не могат да демонстрират богатството си. Причините са различни – трудно е да докажат доходите си, подобен блясък не се приема добре от управляващата партия и естествено, веднага ще бъдат заподозрени за корупция. Което означава, че понякога в Китай се появяват и изчезват редки и интересни автомобили, чиято съдба е подвластна на тази на собствениците им. 

 

Porsche GT


Като това Porsche Carrera GT, изоставено и забравено в някогашно дилърство на Ferrari и Maserati в Гуанджоу. Според информация на Periodismodel Motor това е било първото Carrera GT в Китай и колата е имала двама собственици преди да се озове в дилърството, но не е ясно дали е била оставена там, за да се продава или само на съхранение. 


Бизнесът на дилърството започнал да отслабва през 2007 година, а след това навлязъл в труден период след поредната офанзива на китайските власти срещу корупцията и „прекомерната консумация”. Естествено, споменатите в началото китайци спрели да купуват скъпи спортни коли и фирмата затворила.
Авторът на снимките твърди, че колата седи в сградата от 2012 година насам, а заедно с нея там са складирани и Chevrolet C5 Corvette Z06 и Ferrari 575 Superamerica – пак автомобили, които трудно ще останат незабелязани на улицата. 


 

Покритото с прах Carrera GT носи номер 1255 от производствената серия, включваща едва 1270 коли, а цветът му – червен металик Занзибар издава, че всъщност става въпрос за още по-рядък екземпляр – в Porsche са произвели точно 3 бройки Carrera GT в този цвят. Естествено, дългият престой се отразил зле на автомобила, със сигурност има изсъхнали гумени елементи, скъсани съединения и т.н, но в подходящи ръце, това Porsche Carrera GT може да се върне към живот. 

Още снимка на автомобилите - вижте в галерията:


За това обаче трябва да бъде решен казусът със собствеността на колата, като е напълно възможно тя да бъде прибрана от държавата за неплатени данъци, укрити доходи или някоя друга подобна причина.

 

Станете почитател на Класа