Как да изглеждате скъпо

Лана Акулич е стилист, който работи в Париж от години. Тя е решила да разкрие на всички тайната как да изглеждаме скъпо, дори да не разполагаме с голям бюджет.

 

Лана разкрива и каква е разликата между „скъпо” и „богато”.

Да изглеждаш богат не е проблем според нея, стига да имаш много пари. За целта просто трябва да купиш скъпи символи на състоянието. Неща на луксозни марки и такива от ревюта и актуални колекции. Този лукс могат да си позволят малцина избрани, защото нещата пот „модния подиум” са най-скъпите.

Да изглеждате скъпо обаче е малко по-трудно. Факт е, че според някои изследвания, когато се срещнем с някого, той моментално си прави изводи за нас най-вече по външния ни вид.

Никога не получаваме втори шанс, за да направим правилно първо впечатление. Нашето облекло издава страшно много за нас = възраст, ниво на доходите, професионален статус и дори семейното ни положение. Често пъти обаче това, което излъчваме, определено не е нещото, което искаме да кажем на хората за себе си.

Стилът и модата са добро лекарство дори в по-трудни житейски моменти и могат да променят живота ви към по-добре. Промяната ще започне в мига, в който се погледнете в огледалото. Важно е сами да искате да поддържате летвата високо.

Ето какви са тайните според стилистката, а да изглеждате скъпо, без да е нужно да пръскате луди пари по известни марки.

Оценявайте класиката и елегантността най-много

 

 

Тенденциите в стрийт модата ще ви помогнат да изглеждате модерни, но определено няма да давате вид на човек с висок статус. Освен това бързо променящите се тенденции не могат да бъдат поддържани и това често може да ви превърне в жертва на модата.

Класиката от друга страна е съвсем различно нещо. Заложите ли на нея, то директно се изкачвате левъл нагоре, а демоде при нея почти никога няма.

Важно е да е класика с добро качество и актуална или неутрална кройка. Много хора си мислят, че това би им добавило някоя и друга година в повече, но това е крайно грешно схващане.

Важно е да добавите модерни аксесоари и да промените леко начина,  по който носите нещата.

Когато добавите украшения към визията си, може тотално да промените излъчването си и усещането, което оставяте у хората. Важно е обаче да усетите кога да спрете с аксесоарите, а не да се кичите, като коледна елха.

Избирайте твърди и естествени материали, които ви прилягат перфектно

 

 

Моят съвет е да си имат един добър шивач за приятел, който да ви помага да напаснете всеки артикул по себе си, ако е нужно.

Би било чудесно да заложите на скъпи марки, дори и не ваш размер, купени от голямо намаление и тотална разпродажба. Така дори с малък бюджет, ще сте облечени в качествени дрехи и материи.

Може да потърсите и винтидж елементи, които ще направят стила ви уникален. Важно е да не се улисвате в нещата от масовия пазар, защото така ще се превърнете в един от многото клонинги по улиците.

Добре е да залагате само на естествени материи – кашмир, памук с добро качество, коприна и лен. Синтетичните тъкани изглеждат евтини. Те са подходящи само за спортна визия.

Помислете за стойката си

Парадоксално е, но именно тя показва дали имате самочувствие, а това прави наистина голямо впечатление на околните. Каквото и да носите, то ходете така, сякаш сте се облекли с най-красивата и скъпа рокля от новата колекция на Dior.

Спрете с ярките цветове

 

 

Цветовете на дрехите трябва да са максимално естествени и близки до природата. Ярките и неонови цветове може да бъдат модерни в даден период от време, но никога няма да изглеждате скъпо с тях.

Изкуството да комбинирате цветове е много сложно, затова препоръчвам на хора, които не са на 100% уверени във вкуса си, да залагат на едноцветни или двуцветни ансамбли.

Има определени комбинации, които винаги изглеждат перфектно. Залагайки на тях никога няма да сбъркате. Общо взето това са бяло, кремаво, бежаво, маслинено, зелено, шоколад, бордо, горчица и естествено черно.

Цветови комбинации: бяло с бежаво, бяло с червено, бяло с черно, бяло със сиво, бежаво със сиво, светло сиво с бледо розово, черно с бежаво, черно с кафяво. Тези комбинации изглеждат изискано. На по-тъмна кожа комбинация от кафяво и бяло изглежда уникално.

Плътният цвят и изчистените дрехи винаги изглеждат много по-скъпо от дрехи със щампи.

Избягвайте евтини и ярки детайли във визията

 

 

Много хора се опитват да се откроят с ярка диадема например или бижу, но това е много грешно. Може да изглеждате евтино, а междувременно да носите най-марковите артикули, които обаче са с много ръбове и пайети.

Във вашата визия трябва да има само един акцент.. само колие, пръстен или пък обувки.

 

Ако нещо блести, то опитайте да го неутрализирате с по-спокойни и неутрални неща.

Станете почитател на Класа