Нов удар за Меган и Хари

В началото на тази година 38-годишната Меган Маркъл и 35-годишният принц Хари хвърлиха светската бомба на годината, която разтърси не само Великобритания, но и целия свят. Те обявиха, че напускат кралското семейство, защото искат да бъдат „финансово независими“.

 

 

Но досега не се знаеше кога ще „подадат оставка“ официално. Наскоро най-накрая се появи информация, че херцозите на Съсекс ще останат на своя „пост” като висши членове на кралското семейство до края на март.

Припомняме, че преди време стана ясно, че и братът на Хари – принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също ще се отказват от кралските си задължения, но за кратко време

Сега източник, близък до кралското семейство, издаде сензационни подробности на „Мегзит“ (така световните медии нарекоха оттеглянето на Меган и Хари от кралското семейство, подобно на Брекзит).

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарват времето си както във Великобритания, така и в Северна Америка, че и Канада.

Меган и Хари ще продължат да работят в тясно сътрудничество с организациите, които са покровителствани в Обединеното кралство и страните от Общността, но през годината те ще положат усилия и за създаването на собствена организация с нестопанска цел. 

„Подробности за тази нова организация ще бъдат оповестени по-късно тази година. Като цяло темите на тяхната работа ще останат непроменени: това е овластяване на младостта и психичното здраве като цяло“, издаде източникът от Бъкингамския дворец.

И така - последното им събитие, на което Меган и Хари ще се появят като висши членове на кралското семейство, ще бъде музикалният фестивал Mountbatten, който ще се проведе на 7 март в Лондон.

Източникът от Бъкингамския дворец добави, че след година кралското семейство ще преразгледа постигнатото споразумение с херцозите на Съсекс.

„Тъй като нямаше прецедент за такъв случй, включително финансова независимост на Меган и Хари, членовете на кралското семейство и херцозите на Съсекс се съгласиха на първоначален (пробен) период от 12 месеца, за да гарантират, че споразумението работи еднакво добре за всички страни“, допълни мъжът, близък до британското кралско семейство.

Междувременно се разбра, че принц Хари ще запази своя чин „майор и капитан от 3-ти ранг на Кралския флот на Великобритания“ през този период, но няма да може да използва почетните му военни постове.

 

Освен това през въпросните 12 месеца херцозите на Съсекс няма да бъдат назначавани и на нови длъжности, свързани с британското кралско семейство.

„Все още не е напълно решено дали принц Хари и Меган Маркъл ще могат да използват думата и титлите „кралски“ в своите нови начинания. На този етап кралица Елизабет II е склонна да им забрани да правят това“, допълни източникът от Бъкингамския дворец. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Станете почитател на Класа