Съблазнителни красавици и автомобили в нов горещ календар

Нов очарователен календар за 2020 г. се характеризира със стила pin-up. Карлос Кела, фотограф от Германия, е поставил на страниците фотографиите на красиви момичета и класически американски автомобили от 50-70-те години на миналия век.

 

Комбинацията от pin-up модели и автомобили от златната епоха е зашеметяваща и човек може да й се любува безкрайно.

 

Mercury Montclair Hardtop Coupe от 1956

 

 

И до ден днешен историците на Ford гадаят за появата на името. Прави впечатление, че моделът от 1956 г. е бил най-добрият представител на безопасната версия на линията Mercury. Външният вид на автомобила се е отличавал с хромирана тапицерия и двуцветен цвят.

 

Представител на 1948 г. - Lincoln Continental

 

 

Автомобилът принадлежи към първото поколение на линията Continental. Представителната машина е имала специален разпознаваем стил, въпреки че е имало подобни варианти и при други производители. Ретро автомобилът има богато оборудване и различни опции.

 

Фантастичен Mercury Montclair Hardtop Coupe от 1956

 

Един от представителите на модела Montclair е вариантът с тониран стъклен покрив от Sun Valley. Колата не стана любима сред шофьорите, защото черният цвят привличаше слънчевите лъчи, а въздухът в кабината се нагряваше. Въпреки че моделът не спечели популярност, той изглежда много футуристичен на снимката.

 

Chevrolet Chevelle Malibu 1973

 

 

Машината е получила подобрения и коренно се различава от предишните модели. Основните промени се отразяват на размерите, вратите със стъкло без рамки и подсилването на страничните огледала. Автомобилът е бил подготвян за пускане в съответствие с изискванията на нови правила за безопасност, които така и не видяха бял свят.

 

Престижният Chevrolet 2-Door Sedan от 1955

 

 

В Америка след войната хората се наслаждавали на свободата на автомобилите на Chevrolet, които General Motors решили да направят най-практични и евтини. След това компанията променя концепцията и моделите от 1955 г. трябвало да се отличават от предишните версии. Новият седан с две врати от линията Bel Air е скромен и не превъзхождал значително своите предци. Снимката обаче показва доста луксозен вид.

 

Cadillac Sedan DeVille из 1964 года

 

 

Автомобилите постепенно придобивали нова форма и моделът от 1964 г. станал по-дълъг. Като цяло колата не се различава от своите предци.

 

Флагманът Chrysler New Yorker от 1954

 

 

Колата заема междинното място между ексклузивните и серийните версии. Автомобилът е с дълго междуосие.

 

Мощният Dodge Coronet Super Bee от 1969

 

 

Двигателят под индекс 440 по отношение на съвременните параметри е с обем от 7, 2 литра. Само си представете какъв звяр е бил по онова време. Наистина модел на златната ера на американската автомобилна индустрия.

 

Дизайнерският Chevrolet Corvette C1 от 1954

 

 

Първоначално дизайните на Харли Ърл са естетически. Конструкторът не се интересувал много от техническити компоненти. Автомобилите трябвало да се конкурират с огромните машини на Cadillac, но всъщност първоначално не харесали много на купувачите. След някои подобрения автомобилът все пак достигнал до сърцата на шофьорите и се превърнал в култ в Америка. Интересно е, че корпусът на колата съдържал цели 46 части.

 

Пикапът Ford Panel Van от 1941

 

 

През 1941 г., в навечерието на войната, дизайнът на автомобила коренно се променил. Машината се сдобила с модерни технически решения и нов екстериор. На снимката можете да видите цялата красота и необичаен външен вид на Ford Panel Van.

 

Pontiac Bonneville в стил Coca-Cola от 1967

 

 

Изящният автомобил се е превърнал в един от най-популярните от марката. Приликата с известната американска напитка е изиграла своята роля. Специалната вътрешна тапицерия и техническо оборудване помагат за популярността на автомобила. Моделите от 1967 г. са имали подобрени характеристики на мощността.

 

Джипът International Scout 80 от 1962 

 

 

Компанията е експериментирала с кемпери. Машината има подвижен покрив. Колата е просто предназначена за пътуване. Сигурно е било прекрасно да се вози човек в нея из просторите на американските щати.

Най-добрият Chevrolet Camaro SS от 1969

 

 

Автомобилът е станал най-забележителният, според потребителите. Моделът от 1969 г. става по-агресивен както на външен вид, така и по техническо оборудване. Размерите са по-големи на ширина и дължина, а техническата база е попълнена с нови модели двигатели.

Станете почитател на Класа