6 признака, че сте лоша жена

За съжаление, не всички наши действия и навици укрепват брака/връзката ни. Напълно е възможно всеки ден да заплашвате щастието на семейството си, без дори да го осъзнавате. 

 

Има много неща, които водят до развод: например, ако сте прекалено взискателни или говорите много по телефона, вместо да обръщате внимание на любим човек.

И така – оказа се, че имашест признака, които издават, че сте лоша съпруга/половинка, дори и да мислите, че не е така. 

Всъщност според експерта по връзки Сюзън Уинтър осъзнаването на проблема е първата стъпка към положителната промяна. Ако можете да сте честни със себе си и да признаете недостатъците си, вие сте една крачка по-близо до възстановяване на емоционалното здраве на вашето семейство.

 

Ето кои са шестте признака, че сте лоша половинка

 

1. Не можете да си затворите очите за дребните грешки на партньора
Постоянната критика към незначителните му грешки в действията и думите показва вашата несигурност, а не любов. Преценете сами: кой обича да знае, че прави всичко погрешно? 

Всеки от нас има лоши навици, които могат да дразнят другите. Но ако решите да живеете с този човек, значи вече сте го приели с всички недостатъци, така че защо искате да го промените? 

Желанието да контролира действията и мислите на съпруга, да "подобри" неговата личност е точно обратното на любовта, казват психолозите. 

 

Резултат с изображение за лоша жена

 

Искате той да отговаря на вашите очаквания и стандарти? Това е леко егоистично. 

Вместо постоянно възмущение и критика, дори на шега, опитайте се да говорите откровено и му помогнете, ако иска.

2. Когато сте разстроени, не го изразявате директно
Натрупването на негодувание и други негативни емоции в себе си е погрешно. Това е друга крайност, в която не е необходимо да изпадате. Точно както човек не трябва да критикува любим човек за всяка дреболия, така и човек не трябва да крие недоволството си по по-сериозни причини.

 Ако ще сдържате емоциите си, когато партньор открито ви обиди или флиртува в присъствието ви с друг, бъдете сигурни: тази ситуация ще се случи отново. 

„Дори ако сте женен от дълго време и сте сигурни, че съпругът/съпругата ви знае, че сте лукави, не трябва да играете психологическа„ игра на познания “, по-добре е да изразите оплакванията си веднага“, казва треньорът по връзката Дейвид Бенет. 

В силни семейства партньорите честно и открито изразяват желанията си, така че ако ви е неприятно, незабавно говорете с партньора си, вместо да чакате, докато той сам отгатне всичко.

3. Винаги придружавате половинката си по време на приятелски срещи
В началото искате постоянно да бъдете заедно и това не пречи на вас или на познатите ви. Но в крайна сметка, без да му давате никаква свобода, ще изглеждате като куче на каишка. 

Желанието да прекарате всяка свободна минута заедно е показател, че сте зависими от партньора си и имате ниско самочувствие. Близките отношения са добри, но само докато не станат обсебващи и започнат да дразнят половинката ви.

4. Винаги искате да спечелите спора
Здравата връзка се нуждае от компромис. И ако всеки път, когато влезете в конфликт със съпруга си, се опитвате по всякакъв начин да „спечелите“ и нещата да станат точно така както вие искате. Но така сериозно рискувате отношенията си. 

Мъжът, който винаги запазва последната дума в спора, счита брака за бойно поле, завоевание. Ако действате по този начин, тогава не показвате любовта си към съпруга си, а банално се опитвате да повишите самочувствието си, да усетите силата.

Следващия път, когато искате да спечелите спора, задайте си въпроса, защо ви е нужно това и се опитайте да се „предадете“.

Много мъже са доста уязвими и ако не го утешите, когато му е мъчно на душата, той може да го възприема като безочливост и безразличие. В този случай мъжът смята, че трябва да задоволявате нуждите си, а когато се случват проблеми и той спешно се нуждае от подкрепа, не искате да задоволявате нуждите му.

6. Вие сте на/пред телефона през цялото време, дори и да сте двама
Днес е невъзможно напълно да се откаже от използването на телефона, но в някои моменти комуникацията в социалните мрежи може да предизвика сериозно несъгласие с партньор. 

Един от тези моменти е среща с любимия човек. Когато гледате филм заедно или седите в ресторант, важно е не само да сте физически близки, но и да обръщате внимание един на друг. 

Някои от нашите думи и действия могат завинаги да отблъснат половинката ни, да го накарат да се обиди, гневи и какво ли още не. В крайна сметка идва точка на пречупване и отношенията се унищожават веднъж завинаги.От jenata.blitz.bg попаднахме на кошмарен списък. Той се състои точно от шест точки. Те показват кошмарните навици, заради които една жена мже да съсипе отношенията си с даден мъж. 5. Ако съпругът има лош ден, вие просто го съветвате да го преживее

Дори и да не знаете друг начин да подкрепите съпруга си, не мислете, че приятелското потупване по рамото може да му помогне. Ако той е тъжен и тревожен, няма да го развеселите, ако кажете: „Всичко ще премине“ и „Хайде, спрете да хленчите!“. Или нещо подобно.  Трябва да признаете, че не е много красиво да проявявате интерес към приятел в Twitter, когато имате законен съпруг. Без значение колко дълго сте заедно, това е лош навик.

Станете почитател на Класа