Жените от племето Динка са плешиви и ходят съвсем голи

В съвременния свят не са толкова много хората, които са свикнали с начин на живот, който не е съвсем характерен за времето ни. Племето Динка все още е без предимствата на цивилизацията и не се чувства изоставено, или не като всички останали. Африка винаги се отличава с обичаите си, но ако говорим за древни племена, където хората са свикнали да живеят според дългогодишни традиции, то това се отнася преди всичко до това племе, което е напълно различно от съвременните хора. Динка по-скоро изглеждат като първобитните хора, защото външно изглеждат именно така.

Жените от това племе са свикнали да се оправят без дрехи и козметика, защото не виждат нужда от това. Има много различни традиции и по външния вид можете напълно да разберете статуса на момичето в обществото. Момичета за брак се движат без дрехи, като по този начин показват невинността си пред всички останали. И след брак, те никога не слагат много дрехи, а само пола, която крие долната част на тялото, която обикновено се шие с кожи ст кози. Само понякога можете да забележите някакъв вид специфично облекло, което не крие голото тяло, а го украсява и го прави по-предизвикателно.

 


 

Що се отнася до бижутата, последните предпочитат да носят предмети, изработени от мъниста, които са много често срещани в тези части на света. Това могат да бъдат както огромни гердани, така и обикновени огърлици, които показват красотата на дългата шия, специфична за техните хора. Доста често по ръцете на момичетата могат да се видят уникални гривни, направени собственоръчно, или необичайни обеци, висящи до шията.

 

 


 

Много дами често нямат няколко предни зъба. Всичко това се прави умишлено: те просто се отстраняват, защото по този начин според тях жената изглежда по-привлекателна и естетична.

 


 

На главите им никога няма да видите дълга коса, или специални прически, тъй като климатичните условия не позволяват да се открояват в това отношение, защото късата коса, която пази от топлина, е по-добра от дългата коса - което носи определен дискомфорт. Племето предпочита плешивите момичета, на чиято глава остава само малък пух и дори веждите й са обръснати.

 

 

Момичетата никога не се занимават с добитък, защото в тяхното племе всички тези задачи падат на раменете на мъжете, а мъжете се грижат за животните, пасат ги в нивите и също ги принасят в жертва. Жените живеят в големи глинени къщи със сламени покриви, построени от техните мъже, където напълно се отдават на децата и дори не прекарват нощта със съпрузите си. Това предполага, че женският пол е много ценен в това племе, а силните мъже никога няма да позволят на жената да се изправи пред трудни условия.

 


 

Смята се, че семейство от  Динка, в което е родена дъщеря, е най-щастливото и най-богатото, защото като я отгледа, родителите й ще получат истинско богатство. За да могат бащата и майката да се съгласят да дадат ръката на дъщеря си на мъжа, той носи огромна зестра, която се равнява на няколко крави. Да, животните им се считат за най-високата валута и по-често за добре образовано момиче можете да се придобие срещу цяло стадо, което се оценява на истинско състояние.

 


 

Естествено, за един обикновен съвременен човек всички тези обичаи и традиции могат да се разглеждат като истинска диващина, но въпреки това жените на Динка имат своите права, които всички уважават.

Станете почитател на Класа