Милионер се пошегува неудачно и...

Милионер се пошегува неудачно и...
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    13.06.2019
  • Сподели:

Индийският милионер Биржу Сала, жител на град Мумбай, получи доживотна присъда заради фалшиво съобщение за отвличане на самолет, съобщават изданията в страната. По време на полета си от Мумбай до Делхи на 30 октомври 2017 г. с лайнер на авиокомпанията Jet Airways той написал бележка, че на машината има множество терористи и давал нареждания самолетът да кацне в Кашмир, иначе в противен случай ще има много убити. Бизнесменът скрил бележката в тоалетната, където била открита от стюардеса.

 

 

Екипажът решил да не рискува и да действа според предписанията в такива случаи като изпълнили изискванията. Биржу Сала бил арестуван, след като самолетът направил аварийното кацане на летището в Ахмедабад.

 

 

Всичките 115 пътници били принудени да слязат и да бъдат проверени. Милионерът признал, че е извършил престъплението и казал на следователите, че е направил всичко това малко на шега и с надеждата да принуди Jet Airways да преустанови дейността си в Делхи и по този начин приятелката му, която е работила в офиса в Делхи, да се върне в Мумбай.

 

 

Съдът също така глобил милионера 700 хиляди долара. Тези пари ще бъдат разпределени между екипажа и пътниците на този полет като морална компенсация.

Станете почитател на Класа