Приказните съпруги на арабските шейхове

В XXI век ориенталските красавици все по-рядко се появяват на публични места, забулени от главата до петите. Те не спират да удивяват със стил, невероятна външност и активен начин на живот.

 

Голяма част от хората смятат, че тези принцеси се появяват в обществото, увити във воал от главата до петите, а цялата им дейност се свежда до раждането на деца. Всъщност, това е много далеч от истината: съпругите на арабските шейхове водят много активен живот. И са надарени с приказна красота.

Тези ориенталски красавици притежават безценни бижута, луксозни костюми и море от слуги, които изпълняват всяка тяхна прищявка. Те са любимите жени на арабските шейхове. Дори и суровите традиции не издържат пред техния мистериозен и прекрасен поглед. 

Днес ви предлагаме да се насладите на очарованието на тези зашеметяващи жени, надарени със загадъчна неземна красота и чар. 

 

Рания ал Абдула

 

 

Кралица на Йордания, съпруга на крал Абдула II и майка на наследника на престола принц Хюсеин.

 

 

Рания води активен живот в социалните мрежи, има свой профил в Инстаграм, бори се за правата на жените в Близкия Изток и се застъпва за смяна на традиционния стил на обличане.

 

 

 

 

Самата тя е голям почитател на тоалетите на италианския дизайнер Джорджо Армани и се е участвала в много фотосесии за модни списания.

Амира ал Талил

 

 

Амира Ал Талил е много интересна и дръзка жена. Тя е бившата съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал, внук на крал Абдуалзис. Красавицата не е първата съпруга на принца. 

 

 

През 2014 двамата официално се развеждат, след като бракът им продължи две години. 

 

 

Принцесата открито се обявява за провеждането на реформи в родината и със своя пример доказва, че всеки може да живее, следвайки сърцето си, а не законите и стереотипите.  

 

 

Амира е завършила висшет си образование в САЩ и кара кола.

 

Принцесата оглавява благотворителната фондация Alwaleed Philanthropies.

 

Дина Абдулазиз ал Сауд

 

Арабската принцеса Дина Абдулазиз ал Сауд е една от най-красивите източни кралски особи. Тя ежедневно доказва, че притежава неподражаем нюх за мода и съвсем заслужено е една от най-почитаните модни икони на света.

 

 

Най-стилната арабска принцеса притежава модни бутици в столиците на Саудитска Арабия и Катар. През 2016 година тя стана главен редактор на Vogue Arabia.

 

Освен любовта към модната индустрия, принцесата обича да прекарва свободното си време със семейството и да се грижи за трите си деца. 

 

Моза бин Насер ал Миснед

 

 

За арабския свят стилът на шейха Моза е дързост. Тя не само захвърля бурката, но се намесва и в държавните дела. 

 

 

Моза е втора съпруга на бившия емир на Катар шейх Хамад бин Калифа ал Тани и майка на новия управник на страната.

 

 

Шейха Моза отговаря за хуманитарни и благотворителни програми и все по-често се появява в обществото със зашеметяващи рокли на водещи модни дизайнери.

 

 

Тя оглавява Катарския фонд за образование, наука и обществено развитие и е посланик в ЮНЕСКО.

 

 

Застъпва се за развитието на свободните медии и мечтае да превърне Катар в съперник на Силиконовата долина.

 

 

Моза е майка на седем деца и удивява не само със стил, но и с перфектна фигура.

 Хая бин Ал Хюсеин 

 

 

Принцеса Хая е сестра на настоящия крал на Йордания и съпруга на министър-председателя на ОАЕ и емир на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.

 

 

Хая Бинт Ал Хюсеин е всестранно развита личност с много лица – предана съпруга и майка, бивш олимпийски атлет, посланик на мира към ООН, член на Международния олимпийски комитет и единствената жена в Йордания, която притежава лиценз за шофиране на тежкотоварни камиони.

 

 

Принцесата е получила образованието си в Оксфорд. Занимава се с благотворителност и е голям почитател на конните спортове. 

Лала Салма

 

 

Принцеса Лала Салма е съпруга на мароканския монарх Мохамед VI.

 

 

Тя е красива, умна, независима, носи буйните си червени къдрави коси разпуснати, облича се с вталени рокли и ходи на висок ток.

 

 

 

 

Лала е първата съпруга на марокански управник, която спира да крие лицето си и може да се похвали със съвременна професия - инженер по информационни системи. 

Миналата година се появи информация, че е подала молба за развод. По ирония на съдбата това е станало точно на 21 март - денят, в който преди 16 години монархът се ожени за 16-години по-младата красавица. 

Фатима Кулсум Зоар

 

 

Фатима Кулсум Зоар е една от съпругите на покойния крал на Саудитска Арабия Абдула. Тя предпочита да държи личния си живот в тайна и рядко се появява на обществени места. Облича се традиционно,  обсипана с перли и скъпоценни камъни. Неотдавна изненада всички с решението си да си направи профил във Фейсбук. 

Маита Бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум

 

 

Дъщеря на шейха на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум. Тази млада жена не просто обича да спортува. Тя е капитан на националния отбор по карате на ОАЕ. Освен с впечатляващите си спортни постижения, Маита може да се похвали и с много почитатели. 

Дана ал Халифа

Тази принцеса е обсебена от модата. Дана води свой блог - The Overdressed, и е истинска звезда в Интаграм.

 

 

 

 

Смелостта й вдъхновява хиляди момичета по целия свят, като им напомня, че могат да бъдат себе си.

 

 

 

Принцесата е адвокат по професия и е учила в Лондон.

Станете почитател на Класа