10 тайни места, които няма да откриете в Гугъл

10 тайни места, които няма да откриете в Гугъл
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.12.2018
  • Сподели:

На картите днес няма да откриете надписи като „Terra Incognita“ (непозната земя) или „Hic sunt dracones“ (тук има дракони). Независимо от това поради различни причини Гугъл премахва някои обекти. 
 

Става въпрос предимно за руски военни обекти или области, пълни с тайни и загадки. Вижте нашия подбор на десет от най-тайните места на картите на Гугъл.

 

1. Моруроа, Френска Полинезия

 

 

Става въпрос за малък атол на южния Пасифик. Не е ясно защо е цензуриран на картите. Може би, защото в миналото именно там Франция е провеждала опити на ядрения си арсенал. 

 

2.2207 Сиймор Авеню, Охайо

 

 

Къщата, която се намира на този адрес, има тъмна история. През 2002 - 2003 там били държани под ключ три отвлечени жени. Накрая една от тях успява да извика полиция. Похитителят Ариел Кастро е осъден на доживотен затвор, но се обесва в килията си.

 

3. Военно летище в Тайван

 

 

На картите на Гугъл не е затъмнена, но ако направите опит да разширите образа, кадърът се измества встрани.

 

4. Остров Жанет, Русия

 

 

Това е малък остров, който се намира в Южносибирското море и е покрит с лед. Не е ясно защо е бил цензуриран на картите на Гугъл. По-рано е обект на спор между Русия и САЩ, които са имали претенции за територията му. 

 

5. Гръцки военен обект

 

Т

ози военен, стратегически обект, който се намира до Атина, е маскиран напълно на картите в Гугъл. Вероятно причината е тази, че мястото е свързано с ядрената безопасност на страната.

 

6. Ядрената електроцентрала La Hague, Франция

 

 

Френската електроцентрала е била пусната през 1976 година. Горивото, което използва, произхожда от няколко държави в света и само за ден произвежда милион литри радиоактивни отпадъци. Често е обект на атаки от страна на GreenPeace.

 

7. Секретен обект на полските специални части

 

 

Това е една от най-строго пазените тайни на Полша. Няма го дори на обикновените карти. В Гугъл образът също е пикселиран и не може да се види нищо. Поляците пазят добре военните си тайни.

 

8. Patio de los Naranjos, Испания

 

 

Без никаква причина от картите на Гугъл отсъства Алмерия. Едно от най-популярните за туристите в Испания места е замаскирано без никакви причини.

 

9. Остров Санди, Нова Каледония

 

 

Този изчезващ остров е открит от Джеймс Кук през 1774 година, но от картите е премахнат 200 години по-късно през 1979 година. Изчезването на острова е потвърдено от австралийски учени през 2012 година, които твърдят, че вече не е там и просто е изчезнал.

 

10. Къщата в Stockton-on-Tees, Великобритания

 

 

Заличаването от картите на тази къща е пълна загадка. Никой не предполага кое е наложило това, дори и хората, които живеят в него./pochivka.

Прочетена 609 пъти

Станете почитател на Класа