Да смениш порното с политика...

Чичолина

 

 

60-годишната Чичолина е една от най-известните порнозвезди на всички времена. Ражда се в Унгария с името Илона Сталер, но пробива в бранша в Италия, където в началото на 70-те е натурализирана. Занимава се с политика още от 1979 г., когато е на върха на кариерата си като порноактриса. Издигната е за един от основните кандидати на първата в Италия екопартия – Lista del Sole. Шест години по-късно Чичолина се влива в редиците на Радикалната партия. Политическият й опит расте и в крайна сметка през 1991 г. основава „Партията на любовта". Избрана е за депутат в италианския парламент, където за радост на фоторепортерите редовно разголва гръд.

 

Мими Мияги

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Mimi_Miyagi_DB.jpg

 

Родената преди 38 години във Филипините хубавица Мелъди Дамайо пробва неуспешно да изкласи последователно в два американски колежа. Останала без средства и препитание, тя се прекръства на Мими Мияги и потъва в бурните води на порноиндустрията. Екзотичната филипинка бързо става една от най-известните сексзвезди в САЩ и в един момент решава да навакса пропуснатото, при това с големи крачки. Вместо първо да завърши колеж, Мими Мияги директно се кандидатира през 2006-а за губернатор на Невада и дори обявява, че напуска порнобизнеса. След като губи вота, за радост на феновете си отново започва да се снима в розови филми.

 

Мили Д'Абрачо

 

Аманда Фокс

 

Мили Д'Абрачо, чието истинско име е Емилия Кучиниело, започва кариерата си с победа в конкурса „Мис Италия 1978". След като се изявява известно време като тв водеща, през 1984 г. тя решава влезе в порноиндустрията. По-късно се влива в редиците на Италианската социалистическа партия и през 2008-а се кандидатира за депутат в избирателните листи на 10-и римски окръг, но не набира достатъчно гласове. После опитва да се конкурира (неуспешно) с порнолегендата Чичолина за кмет на град Монца.

Мерилин Чемберс

 

Marilyn Chambers at Raymond Revuebar, 1979

 

Мерилин Чемберс изминава дългия път от рекламно лице, през киноактриса, до порнозвезда. Въпреки „срамното" си минало през 2004-а тя започва работа в офиса на вицепрезидента на САЩ Дик Чейни. Никой не знае до какви политически висоти би достигнала Мерилин Чемберс, тъй като през 2009-а тя почина на 59-годишна възраст от свръхдоза антидепресанти.

Джоди Мур

 

Jodi Moore Lewis

 

35-годишната Джоди Мур е една от най-известните австралийски порноактриси. Както повечето в бранша, тя започва кариерата си като стриптийзьорка и се върти около пилона в периода 1996-2001 г. Продължава професионалното си развитие със снимки във филми за възрастни, а след като набира популярност, започва да продава сексиграчки с марката Little Jody. През същата 2001-а се кандидатира за депутат в щата Куинслед. После се състезава за кмет на гр. Брисбейн, а през 2004-а опитва да влезе и в австралийския Сенат. Упоритостта й обаче така и не е възнаградена.


Мери Кери

 

 

Известната порноактриса Мери Кери, която имитира и по име, и по външност певицата Марая Кери, в свободното си време се изявява като политическа активистка. Тя иска да бъде наложен данък върху силиконовите гърди и да се намали уличната престъпност, като в специализирани пунктове оръжията се заменят за порноматериали. През 2003-а Мери участва в изборите за губернатор на Калифорния като независим кандидат. За поста трябваше да се конкурира не с кого да е, а със самия Арнолд Шварценегер. Изводът от вота за най-богатия американски щат е, че грубата мъжка сила понякога печели срещу женския сексапил.

Сторми Дениълс

 

Порноактриса съди Тръмп за сделката да си мълчи за връзката им

 

33 -годишната Сторми Дениълс е популярна американска порноактриса, сценарист и режисьор. Започва кариерата си на 17-годишна възраст като стриптийзьорка. Сторми има в колекцията си някои от най-престижните порнонагради. Стана публична личност, след като се снима за всичките популярни еротични списания. През 2009-а се кандидатира за щатския Сенат с лозунга „Аз чукам хората честно". Избирателите обаче прецениха, че политиката не е най-добрият избор за красавица като нея.

 

Доли Бъстър

 

Plik:Dolly Buster by Natar Moawad.jpg

 

Доли Бъстър се ражда преди 42 години в чешката столица Прага под името Нора Дворакова. В Европа силиконовата сексбомба се реализира като порноактриса, продуцент, сценарист и режисьор. Снимала се е в стотици филми и се е превърнала в една от най-разпознаваемите сексзвезди. В един момент музата я удря и Доли издава поредица от изненадващо успешни детективски романи за бивша порнозвезда, която разследва престъпления. През 2004-а се опита да влезе в Европейския парламент в качеството си на член на една от чешките политически партии, но на изборите получи едва 0,71% от гласовете.

 

Федерика Зари

 

Още една италианска порнозвезда влиза в политиката

 

Италианската порнозвезда Федерика Зари е известна не само с горещите си роли, но и с активната си гражданска позиция. Тя е лидер на партията „Свободен народ" и е близка (според запознати – във всеки смисъл на тази дума) на Силвио Берлускони. Зари отдавна лобира за закон за легализиране на порнографията.

 

Елена Беркова

 

 

Елена Беркова се ражда преди 26 години в мразовития руски град Мурманск, разположен отвъд Полярния кръг. През 2003-а апетитната брюнетка се озовава в Санкт Петербург и започва да си изкарва хляба като порноактриса. През 2004-а става известна в цяла Русия с участието си в тамошния вариант на риалити шоуто „Биг брадър", което братушките преименуват на „Дом". През март 2007-а Елена обяви, че смята да се кандидатира за кмет на гр. Сочи. В крайна сметка се отказа от участие в надпреварата, но обяви, че и за в бъдеще има намерение да се занимава с политика. През юни 2011-а Беркова беше осъдена на 3 години условно за притежание на наркотици.

Станете почитател на Класа