Евгени Минчев изригна: Поли Генова е като накълцана пуйка!

КАМЕЛИЯ - МОДНАТА ЖАНА Д'АРК

 

Очевидно черното е последният пристан на хората без въображение. Камелия, дала на модните критици толкова безрезервни поводи за смях и естетична ведрина, днес направо хлопва кепенците под носа ни. Дълга, протяжна и черна, роклята и опитва да оформи някаква представа за власт или строгост. Но къде е тук знамето на Америка или поне това на Франция, за да размаха като Жана д'Арк намеренията си миловидната певица...Оголеното бедро е отдавнашен похват и с него са си служели поколението сръбски певачки преди и по време на Лепа Брена. Какво дири Камелия в това именно обкръжение и епоха е само мисъл, която трови праведното ми съзнание. Стойката тип главно „Ф" е толкова затормозяваща, че не помня някой освен в скечовете на Мистър Бийн и покойния Бени Хил да я е използвал с такова самочувствие. Косите в цвят на престоял лимон, се стичат като сос върху сьомга, така отчаяни и прилежни, че подуват езика.

 

АНЕЛИЯ ПЕТКОВА НАЛАГА СИНЬОТО

 

Прекрасно е човек да види на едно място толкова стилни жени. Най-бляскава е безспорно писателката лейди Колин Кембъл, чиято черна рокля с къси прозрачни ръкави отразява съвременните модни посоки. Впечатляващо е и бижуто- плътно бяло злато с диаманти. Прическата, нагласена в аристократичен и исторически обоснован наклон, с красиво възвишение достойно за тиара, образува фин ореол около лицето. Биографката на принцеса Даяна и Кралицата Майка пристига в България за Руския бал на 21 февруари. До нея е бизнесдамата Анелия Петкова- един неувяхващ пример за стил , този път в синя рокля с ръкави, близки по кройка до тези на писателката. Красиво разположените цветя изпъкват с кралско спокойствие а прическата наблюдава отвисоко случващото се. До нея лейди Керъл Кафин- Парсънс е истински посланик на бялото, един цвят колкото труден, толкова и общителен във висшето общество.

 

ОРЛИН ДОГОНВА ВАСКО ПЕТРОВ

 

Първоначално това учудено, дори наглед уплашено момиче, ми се стори като Миглена Каканашева, но после се сепнах, че това е булката на Ники Илиев. Саня е облякла неподходяща за възрастта си рокля, с каквато обикновено или се женят моми в Родопите или се развеждат в сериала Далас. Горната част изглежда като обинтована а долната- като обетована от скучните находки на дизайнерите, които и да са те. Саня носи чантичка като умален модел на бял кадилак, но това не е комплимент моето момиче, не е... Господин съпругът и Ники Илиев е по момчешки небрежен, но думата момче при него е вече отдавна отпаднала, така че... Модният му речник, който обикновено е в скромни параметри, днес варира между тъмносиньо, тъмносиньо и ... тъмносиво. Обувките грачат грозно, зловещо в тази тъмнина, чиято единствена привилегия е да открои остатъците от красивите му черти, потънали в брада. Орлин Павлов догонва по стил старшия си колега Васил Петров, но това не е комплимент , Орлинче, не е...

 

ПОЛИ ГЕНОВА, КАТО КЪЛЦАНА ОТ ПУЙКИ

 

Чудя се колко далече може да отиде някой в стремежа си да бъде оригинален. Или колко назад, в търсене на звездния си имидж, в обслужване на очаквания, които никой няма или поне не се интересува. Поли Генова е станала жертва на латентен вкус, доставен или от неизвестни източници, но пресъздаващ крехкия и чуплив свят на суетата, или от някой напушен стилист чиято отговорност няма как да бъде потърсена, поради анонимност. Имаме налице златни гащета, изпод които извират ботуши - бляскавият еквивалент на чорапи от неясна материя. Златния период на Поли е покрит с водопад от окончанията на черна риза, нещо като разплискан леген с отлежали въглища, проточил се твърде ниско, за да бъде елегантен. Самата риза е като на свален с ласо каубой. Тук крещят в нестроен хор дупки, капси, копчета, пълна евтаназия на облекло, което преди мокрите сънища на стилистите вероятно е било годно за носене и похвала. Огромна обеца допуска там да бъдат възможни гимнастически упражнения на всякакви насекоми и дребни птици, но това орнитологическо приспособление най-добре би седяло в клетка. Прическата, ах прическата, е тема на дълга е вероятно безполезна психотерапия.

 

Станете почитател на Класа